Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Naklada Sandorf ×

Najava • 18.06.2021.

Predstavljanje romana 'U ime mafije' Maxa Bunkera – knjige potpisuje Severina

Izdavačka kuća Sandorf predstavlja prvi prijevod kriminalističkog romana 'U ime mafije' Maxa Bunkera. Ovog prvaka svjetskog humorističkog kriminalističkog žanra, na promociji će dostojno predstavljati estradna zvijezda Severina, koja je na naslovnici utjelovila 'femme fatale' romana, te će poslije promocije za sve fanove potpisivati knjige.
Vijest • 09.03.2021.

Sandorf pokrenuo američki ogranak, neovisnu neprofitnu izdavačku kuću Sandorf Passage

Nakon trinaest godina postojanja i gotovo 300 objavljenih naslova, izdavačka kuća Sandorf pokrenula je američki ogranak, neovisnu neprofitnu izdavačku kuću Sandorf Passage. Na njegovom čelu nalazi se urednik Buzz Poole, koji se brine za plasman izdanja u SAD-u, dok Ivan Sršen, suosnivač Sandorfa, koordinira produkciju, koja se velikim dijelom odvija u Hrvatskoj.
Tema • 24.07.2020.

Sandorfov mini maraton 2020. predstavio istaknute suvremene europske autore

Ulazak u novo desetljeće obavijen je nelagodom, posvemašnjom izolacijom i strahom pa je u tom smislu zanimljivija izjava engleskog autora Davida Szalaya, jednog od gostiju Sandorfovog mini maratona, o tome kako trenutno svjedočimo renesansi putovanja i otkrivanja nepoznatih zakutaka domicilnih nam kontinenata, pa i država.
Najava • 27.06.2020.

Sandorfov mini maraton u Booksi predstavlja suvremene europske autore

Sandorfov mini maraton u Booksi održat će se u subotu, 27. lipnja 2020. u kulbu Booksa, a predstavit će suvremene europske autore (David Szalay, Ida Hegazi Hoyer, Mauro Covacich, Oddny Eir Evarsdottir, Joanna Hellgren i Naja Marie Aidt)‚ te domaću književnost u engleskom prijevodu (Bekim Sejranović i Ivana Bodrožić).
Najava • 21.01.2020.

Sandorfov Mini Maraton - dobitnici Nagrade Europske unije za književnost

Sandorfov Mini Maraton - dobitnici Nagrade Europske unije za književnost održat će se 21.-22. siječnja u književnom klubu Booksa u Zagrebu. Svoje će knjige predstaviti Antonis Georgiu, Nenad Joldeski, Kalin Terzijski, a bit će razgovora i o knjigama Antónia Loba Antunesa i Miguela Reala.
Najava • 10.06.2019.

Naklada Sandorf predstavlja novi roman 'Krletka za glinenog goluba' Roberta Međurečana

Predstavljanje novog romana 'Krletka za glinenog goluba' Roberta Međurečana u izdanju Naklade Sandorf (biblioteka Avantura), održat će se u ponedjeljak, 10. lipnja u knjižari Bookara (Maksimirska 39) u Zagrebu. Na predstavljanju će o knjizi, uz autora, govoriti urednik Kruno Lokotar i izdavač Ivan Sršen.
Najava • 27.05.2019.

Sandorf predstavlja knjigu Saše Dracha 'Svijet jazza – Od Adorna do Johna Zorna' u Zagrebu i Rijeci

U ponedjeljak 27. svibnja 2019. u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige 'Svijet jazza: Od Adorna do Johna Zorna' koju je priredio Saša Drach (Sandorf, 2018.). Dan kasnije, 28. svibnja (utorak), održat će se predstavljanje knjige i u antikvarijatu Ex libris, u Rijeci.