Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 19.10.2022.

Slikovnica 'Moj prijatelj Mačkodlak' u društvu najboljih ostvarenja za djecu i mlade

Nakon nagrade “Grigor Vitez” za najbolje ilustriranu slikovnicu, slikovnica “Moj prijatelj Mačkodlak” autorice Olje Savičević Ivančević i ilustratorice Lucije Mrzljak odabrana je u prestižno društvo najboljih ostvarenja za djecu i mlade, u katalog "The White Ravens". “Moj prijatelj Mačkodlak” priča je o prijateljstvu te o spoju fantastične dječje mašte i stvarnih želja i potreba svih mališana.

Internationale Jugendbibliothek / International Youth Library najveća je svjetska knjižnica za međunarodnu književnost za djecu i mlade. Knjižnica objavljuje godišnji međunarodni katalog knjiga pod nazivom "The White Ravens". U njemu se nalaze naslovi koji nadahnjuju i provociraju, postavljaju nove trendove i najkvalitetniji su u pogledu jezika, sadržaja i umjetnosti.

Ovim priznanjem autorica slikovnice, široko čitana, nagrađivana i prevođena spisateljica Olja Savičević Ivančević i nagrađivana i inovativna ilustratorica Lucija Mrzljak zadobit će pažnju europskih i svjetskih izdavača koji se ovaj tjedan okupljaju na najvećem svjetskom sajmu knjiga u Frankfurtu, gdje će International Youth Library predstaviti sve naslove iz ovogodišnjeg izbora "The White Ravens", objavio je izdavač Sandorf.

A pažnju će zadobiti i slikovnica "Jogurt i gospođa Freiman" autora Vanje Obada i ilustratorice Željke Gradski, u izdanju Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (2021), koja je također uvrštena u katalog "The White Ravens" 2022.

Olja Savičević Ivančević

Moj prijatelj Mačkodlak

  • Sandorf 11/2021.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513744

Slikovnica 'Moj prijatelj Mačkodlak' priča je o neobičnom prijateljstvu djevojčice i Mačkodlaka. Mala Jele, koju je tata preko praznika ostavio u selu kod pratetke koja živi sama okružena mačkama, jedno popodne kradom odluči otići u bolnicu u posjet mami, a društvo joj pravi neobičan, čupavi prijatelj Mačkodlak za kojeg nitko ne zna tko je ni odakle dolazi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –