Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Olja Savičević Ivančević ×

Vijest • 19.10.2022.

Slikovnica 'Moj prijatelj Mačkodlak' u društvu najboljih ostvarenja za djecu i mlade

Slikovnica 'Moj prijatelj Mačkodlak' autorice Olje Savičević Ivannčević i ilustratorice Lucije Mrzljak odabrana je u prestižno društvo najboljih svjetskih ostvarenja za djecu i mlade, u katalog 'The White Ravens'. 'Moj prijatelj Mačkodlak' je priča o prijateljstvu te o spoju fantastične dječje mašte i stvarnih želja i potreba svih mališana.
Vijest • 04.09.2022.

Predstavljanjem novog romana Olje Savičević Ivančević 'Ljeta s Marijom' počinje 10. Festival svjetske književnosti

U nedjelju 4. rujna 2022. počinje 10. Festival svjetske književnosti. Olja Savičević Ivančević, jedna od naših najprevođenijih pjesnikinja i spisateljica, autorica romana 'Adio kauboju' i 'Pjevač u noći' te više knjiga poezije i knjiga za djecu, premijerno će na Festivalu predstaviti svoj novi roman 'Ljeta s Marijom'.
Najava • 06.06.2022.

15. Monte Librić u Zoo parku

Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 6. do 12. lipnja u pulskom gradskom parku, ponatom kao Kukuriku park. Jubilarno, petnaesto izdanje, održat će se u potpunosti uživo i baš kao nekad ugostiti brojne pisce i spisateljice, organizirati literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu, sve u znaku teme Librić Zoo Park.
Najava • 26.05.2022.

Festival književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama

Zagrebački park Ribnjak od 26. do 29. svibnja postaje domaćin prvog festivala književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama u organizaciji Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika. Bogat četverodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, izložbu, koncerte i druge sadržaje.
Najava • 19.11.2021.

Spisateljica u dijalogu: Marija Skočibušić i Olja Savičević Ivančević

U trećem izdanju 'Spisateljica u dijalogu', nazvanom 'Bit će strašno kada ja porastem', gostuju dobitnica nagrade Na vrh jezika Marija Skočibušić te jedna od naših najnagrađivanijih i najprevođenijih spisateljica, Olja Savičević Ivančević. Razgovor će se fokusirati na temu djevojaštva, njegove izazove, rane i revolucionarni potencijal. Program vodi Luiza Bouharaoua.
Vijest • 09.09.2020.

Francusko izdanje romana 'Adio kauboju' Olje Savičević Ivančević u konkurenciji za nagradu Premier roman

Upravo objavljeno francusko izdanje romana 'Adios Cow-boy' (Adio kauboju) Olje Savičević Ivančević ušlo je u uži izbor za nagradu Prix du Premier Roman 2020 koja se dodjeljuje za najbolji prvi roman objavljen u Francuskoj u međunarodnoj konkurenciji.
Preporuka • 20.08.2020.

Olja Savičević Ivančević : Divlje i tvoje

Svaki zapis ove knjige došao je od žive vatre, od pokušaja da se život živi na vlastiti način, da se očuva autentičnost, povjerenje u svijet čak i kad se naizgled čini da nas taj svijet više ne može ni primiti ni utješiti. Jer iznad svih tih ponora stoji, kako Olja piše, ne brvno, nego olovka i mi smo sigurni da u svakom trenutku preko nje možemo prijeći bilo koju provaliju.