Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Olja Savičević Ivančević ×

Kritika • 15.06.2016.

Olja Savičević Ivančević : Pjevač u noći

Žanrovska hibridizacija, formalna organizacija, metatkstualnost i lutanje šumom (pop)kulturnih citata nisu ni najjači ni najprivlačniji elementi proze Olje Savičević Ivančević. I ovdje, kao i drugdje, njen glas se najjače čuje u jeziku, mikropriči i mikroeseju, neovisno o tome u službi čega ti isti elementi stoje.
Najava • 18.05.2016.

Zagreb Book Festival : Nenad Polimac, Olja Savičević Ivančević

Program Zagreb Book Festivala u srijedu, 18. svibnja uključuje predstavljanje novih knjiga Nenada Polimca i Olje Savičević Ivančević, a održat će se i tribina naziva 'Od otoka svetaca preko Joycea i Becketta do danas'.
ČITAONICA • 16.05.2016.

Olja Savičević Ivančević : Pjevač u noći (ulomak)

Donosimo vam kraći ulomak iz novog, tek objavljenog romana Olje Savičević Ivančević 'Pjevač u noći'. 'Ovo je roman koji nosi tako rijetku nepatetičnu sentimentalnost koja bešćutne ostavlja posramljenima, a tankoćutne napada ravno u srce'. Provjerite zašto.
Vijest • 10.02.2016.

'Adios, Cowboy' - objavljeno i američko izdanje romana 'Adio kauboju' Olje Savičević Ivančević

Ovoga tjedna u američke knjižare stiže engleski prijevod nagrađivanog romana Olje Savičević Ivančević 'Adio kauboju' (Adios, Cowboy), koji je dosad objavljen ili je trenutno u pripremi u Njemačkoj, Španjolskoj, Srbiji, Bugarskoj, Velikoj Britaniji, Turskoj i Nizozemskoj.
ČITAONICA • 04.11.2015.

Olja Savičević Ivančević : Pismo sjetnog psa

[EKSKLUZIVNO] Sjećate li se, možda, zgodnog mješanca šnaucera i tkoznakojeg psa iz naše ulice kojeg ste nazvali Zaljubljeni Shakespeare? Objavljujemo jedno od desetak "pisama glasnim ljubavnicima" koja prate radnju novog romana u rukopisu Olje Savičević Ivančević.
Vijest • 05.05.2014.

'Adio kauboju' Olje Savičević Ivančević u zbirci 'Best European Fiction 2014'

U američkoj izdavačkoj kući Dalkey Archive Press objavljena je antologija "Best European Fiction 2014" u koju je uvršten i odlomak romana "Adio kauboju" Olje Savičević Ivančević u prijevodu na engleski Willa Firtha. Antologija na 420 stranica donosi ulomke 28 najboljih djela suvremenih europskih pisaca po izboru Bookerom nagrađenog pisca Johna Banvillea.
Vijest • 01.07.2013.

Nagrađivana Olja Savičević Ivančević

Izbor poezije Olje Savičević Ivančević iz zbirke "Mamasafari (i ostale stvari)", u prijevodu Blažene Radas, u zadnjme je broju objavio  časopis "Neue Rundschau", jedan od najprestižnijih europskih časopisa za književnost i najdugovječniji njemački kulturni časopis.
Najava • 26.12.2012.

Olja Savičević Ivančević i Branko Čegec u postbožićnoj Disku(r)siji

U srijedu, 26. prosinca 2012. s početkom u 19 sati  u Kavani Le Monde (Plinarska 6, Split) u postbožićnoj Disku(r)siji  moderatorica Katja Grcić ugostiti će Olju Savičević Ivančević i Branka Čegeca, dvoje naših autora koji su boravili na stipendiji u Istanbulu, a u mjesecima po povratku oboje su objavili i vrlo uspješne knjige poezije.