Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.04.2019.

Književni program Bookvica slavi 10. rođendan!
Održava se
11.-13.04.2019.

Književni program Bookvica, koji se održava u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), održava se redovito, uglavnom dvaput mjesečno tijekom sezone od listopada do svibnja, od travnja 2009. godine. To ga čini najdugovječnijom redovitom književnom manifestacijom u Splitu, a i šire.

U proteklih deset godina održano je 170 Bookvica, na kojima je nastupilo više od 200, uglavnom domaćih, autorica i autora te je predstavljeno barem jednako toliko knjiga. Osim poznatih, uglednih književnika i književnica, u programu su se predstavljali i oni manje poznati, još neafirmirani, spisateljski početnici i mlade nade…

Deseta godišnjica Bookvice bit će obilježena trodnevnom književnom proslavom koja će se sastojati od više događanja na kojima će gostovati poznati pjesnik i kantautor Zoran Predin, američka spisateljica Katherine Arden, te dvadesetak autorra/ica koji će nastupiti u jednoj večeri, od kojih mnoga zvučna imena splitske književne scene.

Bookvici koju redovito pratimo u njezinom upornom i redovitom održavanju, želimo sretan 10. rođendan, i još mnogo knjiških slavlja i uprizorenja!

1. dan: ZORAN PREDIN,
četvrtak, 11.4.2019. u 20.30 sati

Zoran Predin, popularni pjesnik i kantautor, nepopravljivi romantik, vječni šaljivdžija, neizliječeni nostalgičar, oštar kritičar, neostvareni košarkaš i još mnogo više ,splitska će publika upoznati u još jednoj ulozi koja mu sjajno leži: kao autora kratkih priča. Uz potporu Ante Tomića, Borisa Dežulovića i Zlatka Galla predstavit će svoju drugu proznu knjigu "Glavom kroz zid" (Fraktura, 2018.), zbirku blistavih proznih minijatura u kojima se suvereno kreće kroz buntovne mladenačke dane, intimne obiteljske zgode i tmurnu političku sadašnjost.

U tradicionalnoj nagradnoj netko iz publike osvojit će roman "Glavom kroz zid", a glazbena podloga večeri bit će, dakako, glazba Zorana Predina i Lačnog Franza. Voditeljica Bookvice je Patricija Horvat.

2. dan: KNJIŽEVNI TULUM
petak, 12.4.2019. u 20.30 sati

Drugog dana očekuje vas književno događanje kakvo Split ne pamti: u proslavi bookvičke obljetnice sudjelovat će čak dvadesetak autor(ic)a. To su (abecednim redom): Renato Baretić, Jasen Boko, Boris Dežulović, Damir Duplančić, Zlatko Gall, Marijo Glavaš, Katja Grcić, Emir Imamović Pirke, Ivica Ivanišević, Aleksandra Kardum, Edi Matić, Tanja Mravak, Jurica Pavičić, Marija Rakić Mimica, Mejrema Reuter, Olja Savičević Ivančević, Ante Tomić, Marina Vujčić, Jasmina Žiljak Ilinčić, a možda se pridruži još tko... Svi navedeni autori i autorice nastupili su (barem jednom) u Bookvici, a svatko će nešto kratko pročitati ili ispričati te eventualno najaviti novu knjigu ili nekakav drugi projekt na kojem trenutačno radi. 

Bookvica poziva ljubitelje književnosti da ne propuste ovu jedinstvenu priliku da na jednom mjestu vide svoje omiljene spisateljice i pisce i druže se s njima. Voditeljica Bookvice je Patricija Horvat.

3. dan: KATHERINE ARDEN
subota, 13.4.2019. u 20.30 sati

Trećeg dana na redu je još jedna književna poslastica: jedna od novih zvijezda američke književne scene, spisateljica Katherine Arden, autorica trilogije "Zimska noć" – knjiga "Medvjed i Slavuj", "Djevojka u tornju" i "Zima za vješticu" – čiji je hrvatski prijevod objavila nakladnička kuća Mitopeja, u sklopu gostovanja u Hrvatskoj nakon Osijeka i Zagreba dolazi u Split. S autoricom će razgovarati nakladnik i prevoditelj Vladimir Cvetković Sever, a nekog iz publike očekuje i knjiga na dar.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –