Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tanja Mravak ×

PODCAST • 02.07.2020.

PODCAST: Tanja Mravak čita ulomak iz zbirke 'Naša žena'

Zbirka 'Naša žena' donosi jedanaest priča koje većinom govore o o različitim obiteljskim odnosima i njihovim akterima, pa bilo to i iz perspektive ljubavnice – manipulantice, kao u antologijskoj naslovnoj priči i psihološkoj studiji koju nam je Tanja ovom prilikom pročitala.
Najava • 11.04.2019.

Književni program Bookvica slavi 10. rođendan!

Deseta godišnjica Bookvice bit će obilježena trodnevnom književnom proslavom na kojoj će gostovati poznati pjesnik i kantautor Zoran Predin, američka spisateljica Katherine Arden. te dvadesetak autora/ica koji će nastupiti u jednoj večeri, od kojih mnoga zvučna imena splitske književne scene.
Najava • 16.11.2018.

Razgovor s Tanjom Mravak u Booksi

U Književnom programu kluba Booksa gostuje spisateljica i pripovjedačica Tanja Mravak. O pisanju i pripovijedanju, našim i ničijim ženama, stvarnoj i imaginarnoj Zagori, patrijarhatu, kolektivnom mentalitetu i pojedinačnim otporima te terapijskim i drugim moćima književnog teksta, s autoricom će razgovarati Katarina Luketić.
Razgovor • 31.01.2018.

Tanja Mravak : Moje formativno razdoblje još traje i sve mi se čini da će tako i ostati

Ostavljam običan mali ljudski trag, ne popravljam svjetove. Teško bi bilo ustati svaki dan s mišlju da idem popraviti svijet. Idem napraviti što mogu a da u tome svemu ostanem stabilna, usredotočena, zdrava i koliko se može, sretna. Odgovornost nosi svatko od nas u svim segmentima privatnog i profesionalnog života.
Najava • 01.02.2018.

Predstavljanje knjige Tanje Mravak 'Naša žena'

Predstavljanje knjige Tanje Mravak 'Naša žena' održat će se u četvrtak 1. veljače u cafe bar/klub Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, Branimira Lazarin i Tanja Mravak.
Najava • 21.01.2011.

Olja Savičević Ivančević i Tanja Mravak u kultnoj 'Kus Njega' konobi u Tučepima

U konobi udruge  'Kus Njega' u Tučepima u petak, 21. siječnja, s početkom u 20 sati, održat će se uobičajeno neformalno predstavljanje novih knjiga "Adio kauboju" i "Moramo razgovarati" nagrađivanih spisateljica Olje Savičević Ivančević i Tanje Mravak, uz uobičajeno neformalno druženje posjetitelja s autoricama.
Najava • 19.10.2010.

Tanja Mravak i Nebojša Lujanović gostuju u kino klubu Grič

U zagrebačkom kino klubu 'Grič', u utorak 19. listopada s početkom u 20 sati, Algoritam predstavlja dvije knjige i dva autora: Tanju Mravak (netom objavljena zbirka priča 'Moramo razgovarati') i Nebojšu Lujanovića (roman 'Godina svinje'). Autori će čitati ulomke iz knjiga i razgovarati s publikom.
Vijest • 16.02.2010.

Pobjednice 'Prozaka' i 'Na vrh jezika' su Tanja Mravak i Dijana Stilinović

Žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina, između 70-ak pristiglih, jednoglasno je dodijelio Tanji Mravak, a nagradu za poeziju "Na vrh jezika"  u konkurenciji od preko sto pristiglih rukopisa zaslužila je Dijana Stilinović.