Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tanja Mravak ×

Najava • 21.10.2023.

Pričigin na otocima: Rab

U subotu, 21. listopada u Kinu Rab u gradu Rabu nastupit će neki od najvrsnijih pripovjedača i pripovjedačica proteklih 16 godina splitskog Pričigina, ujedno istaknuta imena hrvatske književne scene: Renato Baretić, Zoran Ferić, Monika Herceg, Marinko Koščec i Tanja Mravak, uz moderaciju Patricije Horvat.
Najava • 28.04.2022.

Kultura na remontu: Čemu se vi smijete?

Nova sezona ciklusa tribina Kultura na remontu započinje razgovorom pod nazivom 'Čemu se vi smijete?'. Što je, zapravo, danas smiješno? Koji su uvjeti humora u društvu, a i u književnosti/umjetnosti. Na sva ova i druga pitanja odgovorit će naša poznata književnica Tanja Mravak te novinari i satiričari Borna Sor i Domagoj Zovak, uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
PODCAST • 02.07.2020.

PODCAST: Tanja Mravak čita ulomak iz zbirke 'Naša žena'

Zbirka 'Naša žena' donosi jedanaest priča koje većinom govore o o različitim obiteljskim odnosima i njihovim akterima, pa bilo to i iz perspektive ljubavnice – manipulantice, kao u antologijskoj naslovnoj priči i psihološkoj studiji koju nam je Tanja ovom prilikom pročitala.
Najava • 11.04.2019.

Književni program Bookvica slavi 10. rođendan!

Deseta godišnjica Bookvice bit će obilježena trodnevnom književnom proslavom na kojoj će gostovati poznati pjesnik i kantautor Zoran Predin, američka spisateljica Katherine Arden. te dvadesetak autora/ica koji će nastupiti u jednoj večeri, od kojih mnoga zvučna imena splitske književne scene.
Najava • 16.11.2018.

Razgovor s Tanjom Mravak u Booksi

U Književnom programu kluba Booksa gostuje spisateljica i pripovjedačica Tanja Mravak. O pisanju i pripovijedanju, našim i ničijim ženama, stvarnoj i imaginarnoj Zagori, patrijarhatu, kolektivnom mentalitetu i pojedinačnim otporima te terapijskim i drugim moćima književnog teksta, s autoricom će razgovarati Katarina Luketić.
ČITAONICA • 27.10.2017.

Tanja Mravak : Naša žena (ulomak)

Djed bi je uzeo, podignuo, zavrtio, zatresao. Smrdio je najljepše na svijetu. Rukama prljavim od zemlje kidao kruh, komadić sebi, komadić njoj, jeli su kapulu ko jabuku da jedu, jeli su sir, slaninu i žilavo meso. Jeli su sve što ona kući nikad nije, mirisali sve na što je inače dizala nosić. Popili bevandu, ona rozu, on tamnocrvenu.
Najava • 21.01.2011.

Olja Savičević Ivančević i Tanja Mravak u kultnoj 'Kus Njega' konobi u Tučepima

U konobi udruge  'Kus Njega' u Tučepima u petak, 21. siječnja, s početkom u 20 sati, održat će se uobičajeno neformalno predstavljanje novih knjiga "Adio kauboju" i "Moramo razgovarati" nagrađivanih spisateljica Olje Savičević Ivančević i Tanje Mravak, uz uobičajeno neformalno druženje posjetitelja s autoricama.