Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tanja Mravak ×

Najava • 11.04.2019.

Književni program Bookvica slavi 10. rođendan!

Deseta godišnjica Bookvice bit će obilježena trodnevnom književnom proslavom na kojoj će gostovati poznati pjesnik i kantautor Zoran Predin, američka spisateljica Katherine Arden. te dvadesetak autora/ica koji će nastupiti u jednoj večeri, od kojih mnoga zvučna imena splitske književne scene.
Najava • 16.11.2018.

Razgovor s Tanjom Mravak u Booksi

U Književnom programu kluba Booksa gostuje spisateljica i pripovjedačica Tanja Mravak. O pisanju i pripovijedanju, našim i ničijim ženama, stvarnoj i imaginarnoj Zagori, patrijarhatu, kolektivnom mentalitetu i pojedinačnim otporima te terapijskim i drugim moćima književnog teksta, s autoricom će razgovarati Katarina Luketić.
Razgovor • 31.01.2018.

Tanja Mravak : Moje formativno razdoblje još traje i sve mi se čini da će tako i ostati

Ostavljam običan mali ljudski trag, ne popravljam svjetove. Teško bi bilo ustati svaki dan s mišlju da idem popraviti svijet. Idem napraviti što mogu a da u tome svemu ostanem stabilna, usredotočena, zdrava i koliko se može, sretna. Odgovornost nosi svatko od nas u svim segmentima privatnog i profesionalnog života.
Najava • 01.02.2018.

Predstavljanje knjige Tanje Mravak 'Naša žena'

Predstavljanje knjige Tanje Mravak 'Naša žena' održat će se u četvrtak 1. veljače u cafe bar/klub Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, Branimira Lazarin i Tanja Mravak.
Kritika • 09.01.2018.

Tanja Mravak : Naša žena

Jezik njenih priča je, poput samih junakinja, životan i uvjerljiv, a opet običan, neočuđen. I kad piše svađu, i kad piše raspravu, i kad piše zajedljivi komentar i ironiju, i kad je cinična, i kad se smije, i kad su joj likovi tužni, zlobni, blesavi ili samo nezainteresirani, Tanja Mravak uvijek ostaje unutar okvira govora, pokazujući kako se običnom komunikacijom pripovijedaju bogati svjetovi ispunjeni...
Najava • 19.10.2010.

Tanja Mravak i Nebojša Lujanović gostuju u kino klubu Grič

U zagrebačkom kino klubu 'Grič', u utorak 19. listopada s početkom u 20 sati, Algoritam predstavlja dvije knjige i dva autora: Tanju Mravak (netom objavljena zbirka priča 'Moramo razgovarati') i Nebojšu Lujanovića (roman 'Godina svinje'). Autori će čitati ulomke iz knjiga i razgovarati s publikom.
Vijest • 16.02.2010.

Pobjednice 'Prozaka' i 'Na vrh jezika' su Tanja Mravak i Dijana Stilinović

Žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina, između 70-ak pristiglih, jednoglasno je dodijelio Tanji Mravak, a nagradu za poeziju "Na vrh jezika"  u konkurenciji od preko sto pristiglih rukopisa zaslužila je Dijana Stilinović.
Najava • 30.03.2007.

OŽUJSKO ZAGRIJAVANJE DO 27

U petak, 30. ožujka 2007. će se u knjižnici Bogdan Ogrizović desiti još jedna serija čitanja, odnosno "zagrijavanja" - ožujsko ZAGRIJAVANJE DO 27. Na starom mjestu (Preradovićeva 5, Zagreb) i u standardno vrijeme 19:30, svojim tekstovima i razgovorom ugodnim ovaj put će vas zagrijavati: Anastazija Vržina, Maja Hrgović, Tanja Mravak i Tatjana Jambrišak, uz nezamjenjivog voditelja, Romana Simića...