Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.10.2023.

Pričigin na otocima: Rab
Održava se
21.10.2023. u 19h

Festival pričanja priča PRIČIGIN, koji se u Splitu održava od 2007. i već je odavno stekao kultni status kod publike, ove se godine proširio izvan granica Splita i Dalmacije. Projekt Pričigin na otocima, započet ove godine na Cresu i Lošinju, nastavlja se i tijekom jeseni gostovanjem na Rabu.

U dosadašnjih 16 izdanja splitskog Pričigina sudjelovalo je više stotina pripovjedača različitih profila: prije svih književnika, ali i novinara, glumaca, glazbenika i naratora iz drugih struka. Festival svake godine uživo prati četiri do pet tisuća gledatelja, a snimke festivalskih nastupa na YouTubeu dosad je pogledalo više desetaka tisuća gledatelja iz svih krajeva Hrvatske. Potaknuti tom činjenicom, organizatori su odlučili iskoračiti iz Splita ne samo virtualno nego i uživo, dolaskom na otoke i neposrednim kontaktom s lokalnom publikom, kojoj žele pružiti kvalitetan kulturni sadržaj i nesvakidašnju zabavu.

U subotu, 21. listopada 2023., s početkom u 19 sati u Kinu Rab u gradu Rabu nastupit će neki od najvrsnijih pripovjedača i pripovjedačica proteklih 16 godina splitskog Pričigina, ujedno istaknuta imena hrvatske književne scene: Renato Baretić, Zoran Ferić, Monika Herceg, Marinko Koščec i Tanja Mravak, uz moderaciju Patricije Horvat. Svatko će od autor(ic)a, prema pravilima Pričigina, ispripovijedati svoju autorsku priču u trajanju od desetak minuta, a teme će biti raznolike: ljubav, laži i prevare, uspomene na djetinjstvo i pogled u budućnost, tajne, blamaže…

Ulaz je besplatan.

Rapsko izdanje festivala Pričigin na otocima organizira Udruga Pričigin pod pokroviteljstvom Grada Raba i u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Rab i Kinom Rab.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –