Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marinko Koščec ×

Najava • 10.11.2023.

Pričigin na otocima: Hvar

Projekt Pričigin na otocima, započet na Cresu i Lošinju, nastavio se tijekom jeseni na Rabu, a ovog vikenda, 10. i 11. studenoga i na Hvaru. Dvodnevno događanje uključuje književnu tribinu i klasičnu pričiginska večer na kojoj sudjeluju: Tonka Alujević, Renato Baretić, Jasen Boko, Aleksandra Kardum i Marinko Koščec, uz moderaciju Patricije Horvat.
Najava • 21.10.2023.

Pričigin na otocima: Rab

U subotu, 21. listopada u Kinu Rab u gradu Rabu nastupit će neki od najvrsnijih pripovjedača i pripovjedačica proteklih 16 godina splitskog Pričigina, ujedno istaknuta imena hrvatske književne scene: Renato Baretić, Zoran Ferić, Monika Herceg, Marinko Koščec i Tanja Mravak, uz moderaciju Patricije Horvat.
Najava • 14.06.2023.

FEKP 2023. u Zagrebu i Zadru posvećen razumu i osjećajima

U Malom pogonu Tvornice kulture predstavljeni su gosti i programi 22. Festivala europske kratke priče. Ovogodišnje izdanje Festivala održat će se od 14. do 18. lipnja a posvećeno je razumu i osjećajima, i piscima koji ih u svojim djelima tematiziraju i prepliću na umjetnički izazovan, društveno angažiran, uzbudljiv i poticajan način.
Najava • 24.11.2022.

Disku(r)sija: Pat O'Connor i Marinko Koščec

Splitska Disku(r)sija predstavlja irskog pisca Pata O'Connora, i našeg nagrađivanog romanopisca Marinka Koščeca. Publika će čuti ulomke iz njihovih djela a u razgovoru s voditeljicom Patricijom Horvat, bit će riječi i o susretima manje ili više udaljenih kultura i mentaliteta, o stereotipima i slikama drugih, o sličnostima i razlikama između Irske i Hrvatske...
Najava • 28.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autor šest romana... Voditelj tribine Tomislav Augustinčić razgovarat će s piscem o njegovom novom romanu 'U potrazi za početkom kruga'.
Vijest • 06.09.2007.

Košćec : Houellebecq

U biblioteci časopisa Tvrđa upravo je objavljena nova knjiga Marinka Košćeca «Michel H. - mirakul, mučenik, manipulator?». Riječ je o studiji djela francuskog romanopisca, pjesnika i esejista Michela Houellebecqa koje je privuklo iznimnu pozornost javnosti ali i izazvalo krajnje polariziranu recepciju. Ova studija teži doprinijeti prosudbi radi li se o uspješnoj manipulaciji širokom publikom ili trajnijoj...
Vijest • 22.01.2007.

Dvije nove besplatne knjige: Ahmatova i Koščec

DPKM je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavio dvije nove besplatne elektroničke knjige: izbor iz poezije jedne od najpoznatijih svjetskih pjesnikinja - Ane Ahmatove «Tri jeseni» i roman višestruko nagrađivanog hrvatskog prozaika - «Netko drugi» Marinka Koščeca. Izbor, prijevod i pogovor knjige "Tri jeseni" potpisuje nagrađivani prevoditelj Fikret Cacan.
Najava • 09.03.2006.

To malo pijeska na dlanu

U zagrebačkoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 9. ožujka 2006. u 19 sati održat će se promocija romana "To malo pijeska na dlanu" Marinka Koščeca. Riječ je o romanu u kojem se Koščec predstavlja kao autor stilski iznimno rafiniranog, produhovljenog, ali i britkog izraza. Roman će, uz autora, predstaviti i književnik Svjetlan Lacko Vidulić.