Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.11.2023.

Pričigin na otocima: Hvar
Održava se
10.-11.11.2023.

Festival pričanja priča PRIČIGIN, koji se u Splitu održava od 2007. i već je odavno stekao kultni status kod publike, ove se godine proširio izvan granica Splita. Projekt Pričigin na otocima, započet na Cresu i Lošinju, nastavlja se i tijekom jeseni, prvo gostovanjem na Rabu, a uskoro i na Hvaru.

U dosadašnjih 16 izdanja splitskog Pričigina sudjelovalo je više stotina pripovjedača različitih profila: prije svih književnika, ali i novinara, glumaca, glazbenika i naratora iz drugih struka. Festival svake godine uživo prati četiri do pet tisuća gledatelja, a snimke festivalskih nastupa na YouTubeu dosad je pogledalo više desetaka tisuća gledatelja iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je Pričigin itekako izašao iz splitskih okvira. Potaknuti tom činjenicom, organizatori su odlučili iskoračiti iz Splita ne samo virtualno nego i uživo, dolaskom na otoke i neposrednim kontaktom s lokalnom publikom, kojoj u razdoblju izvan turističke sezone žele pružiti kvalitetan kulturni sadržaj i nesvakidašnju zabavu.

Tako će se ovog vikenda, u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Hvara, održati dvodnevno književno događanje:

U petak, 10. studenog, s početkom u 19 sati u Lođi će se održati književna tribina pod naslovom „Što će nam književnost kad imamo turizam?“ Bit će riječi o materijalnom i duhovnom, o konzumerizmu i umjetnosti, o uvjetima za umjetničko djelovanje usred turističke špice, o mogućnostima interakcije turizma i književnosti…

U subotu, 11. studenog, s početkom u 19 sati u Hvarskom kazalištu održat će se „klasična“ pričiginska večer, pripovijedanje po pravilima Pričigina: priče su autorska djela, traju desetak minuta i obuhvaćaju raznolike teme: od bračnih odnosa preko peripetija s kućanskim aparatima, neobičnih poduzetničkih poduhvata, turizma i putešestvija.

U oba događanja sudjelovat će spisateljice i pisci koji su se u proteklih 16 godina splitskog Pričigina dokazali kao vrsni pripovjedači: Tonka Alujević, Renato Baretić, Jasen Boko, Aleksandra Kardum i Marinko Koščec, uz moderaciju Patricije Horvat.

Ulaz je besplatan.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –