Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jasen Boko ×

Najava • 28.09.2022.

5. Mediteranski festival knjige – u fokusu Crna Gora

Na petom Mediteranskom festivalu knjige, koji se otvara u srijedu 28. rujna, u dvorani SC Gripe u Splitu, sudjelovat će pedesetak nakladnika. Festival ima bogat program kojem je u fokusu Crna Gora, odnosno njeni autori, književnici Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić, Aleksandar Radunović i Vladimir Vojinović, koje u Split dovodi izdavačka kuća Fokalizator.
Najava • 13.10.2021.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Iz Splita u Zagreb dolazi Jasen Boko, diplomirani dramaturg i povjesničar književnosti, samostalni umjetnik, urednik, novinar, ravnatelj Drame splitskoga HNK, kazališni producent... Prije svega – putnik, nomad, putopisac... Predstavljanje njegove knjige 'Život i smrt uz svetu rijeku' održat će se 13. listopada u Knjižnici Vjekoslava Majera (Zapruđe).
Najava • 17.06.2021.

Promocija knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Jasen Boko, dramaturg, novinar i putopisac sa splitskom adresom, u Zagrebu će u četvrtak, 17. lipnja, promovirati svoju najnoviju knjigu, putopis po Indiji 'Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva', objavljen u izdanju Profila. Promocija putopisa održat će se u Atriju Arheološkog muzeja.
Razgovor • 14.01.2021.

Jasen Boko : Nećemo biti prvi koje je uništila brutalna pohlepa

Putovanja, čak i ona turistička, mijenjaju čovjeka, ali ne uvijek nužno nabolje. Mogu reći za sebe da su me putovanja učinila otvorenijim, pomogla su mi shvatiti da ne postoje dobre i loše nacije ili vjere, da su podjele vjerske, nacionalne, rasne, seksualne na „naše“ i njihove“ najgora moguća stvar koja dijeli ljude i generira mržnju.
Vijest • 16.11.2020.

Ferrante, Brown, Kljaković Braić, Tomić, Petitcollin, Bilbao, Jakovina, Harari, Bryson, Boko, Brekalo... na vrhovima Top liste najprodavanijih knjiga

U mjesecu listopadu na vrhu Top liste najprodavanijih knjiga svoje pozicije čvrsto drže knjige Elene Ferrante, Dana Browna, Tisje Kljaković Braić, Ante Tomića, Christel Petitcollin, Alvara Bilbaoa, Tvrtka Jakovine, Yuvala N. Hararija, Billa Brysona, Jasena Boke i Maje Brekalo.
Najava • 18.12.2014.

Bookvica u društvu Hrvoja Ivančića i Jasena Boke

Posljednja ovogodišnja Bookvica, u kojoj će putnik i pisac Hrvoje Ivančić predstaviti svoju nedavno objavljenu knjigu 'Samsara – Put na Istok', održat će se u četvrtak, 18. prosinca u splitskom klubu Quasimodo. S gostom će o sve popularnijem žanru putopisa razgovarati još jedan poznati putopisac – Jasen Boko.
Najava • 04.12.2014.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Za Aleksandrom Velikim u srce Azije'

Nakon hvaljenih i uspješnih putopisa 'Na putu svile' i 'Tragovima Odiseja' Jasen Boko uputio se još jednom na tematsko putovanje u Aziju, u potragu za Aleksandrom Velikim. Predstavljanje knjige 'Za Aleksandrom Velikim u srce Azije" održat će se u četvrtak 4. prosinca u knjižari APM Megastore u Zagrebu.
Najava • 18.03.2008.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Zapisi iz kazališnog (su)mraka'

Predstavljanje knjige tekstova o kazalištu, autora Jasena Boke «Zapisi iz kazališnog (su)mraka» (Književni krug Split, 2007), održati će se u utorak, 18. ožujka 2008. u 19:30 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu. Na promociji knjige uz autora će sudjelovati dr. Vjeran Zuppa, akademik Nenad Cambi, Jakša Fiamengo i Urša Raukar.