Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jasen Boko ×

Najava • 28.02.2024.

Promocija knjige Jasena Boke 'Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo'

Uz slike s putovanja autor će nam predstaviti slavnu rutu, raznolika prijevozna sredstva koja je na svome putu mijenjao, ispričati o susretima i avanturama s lokalnim stanovništvom te ćemo saznati pokoju povijesnu i kulturološku informaciju. U tome će mu pomoći najpoznatiji Lovac u kvizu Potjera, Krešimir Sučević Međeral i urednica knjige, Ivana Žderić.
Najava • 10.11.2023.

Pričigin na otocima: Hvar

Projekt Pričigin na otocima, započet na Cresu i Lošinju, nastavio se tijekom jeseni na Rabu, a ovog vikenda, 10. i 11. studenoga i na Hvaru. Dvodnevno događanje uključuje književnu tribinu i klasičnu pričiginska večer na kojoj sudjeluju: Tonka Alujević, Renato Baretić, Jasen Boko, Aleksandra Kardum i Marinko Koščec, uz moderaciju Patricije Horvat.
Najava • 28.09.2022.

5. Mediteranski festival knjige – u fokusu Crna Gora

Na petom Mediteranskom festivalu knjige, koji se otvara u srijedu 28. rujna, u dvorani SC Gripe u Splitu, sudjelovat će pedesetak nakladnika. Festival ima bogat program kojem je u fokusu Crna Gora, odnosno njeni autori, književnici Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić, Aleksandar Radunović i Vladimir Vojinović, koje u Split dovodi izdavačka kuća Fokalizator.
Najava • 13.10.2021.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Iz Splita u Zagreb dolazi Jasen Boko, diplomirani dramaturg i povjesničar književnosti, samostalni umjetnik, urednik, novinar, ravnatelj Drame splitskoga HNK, kazališni producent... Prije svega – putnik, nomad, putopisac... Predstavljanje njegove knjige 'Život i smrt uz svetu rijeku' održat će se 13. listopada u Knjižnici Vjekoslava Majera (Zapruđe).
Najava • 17.06.2021.

Promocija knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Jasen Boko, dramaturg, novinar i putopisac sa splitskom adresom, u Zagrebu će u četvrtak, 17. lipnja, promovirati svoju najnoviju knjigu, putopis po Indiji 'Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva', objavljen u izdanju Profila. Promocija putopisa održat će se u Atriju Arheološkog muzeja.
Najava • 21.01.2016.

Tribina Demontaža : Autor i/ili tekst

Prva iz ciklusa tribina 'Demontaža' bavi se odnosom autora i teksta. Bilo da se radi o umjetničkom ili znanstvenom tekstu, postavlja se pitanje relevantnosti aktivnosti i svjetonazora autora koji stoji iza angažmana u tekstu. Sudjeluju: Jurica Pavičić, Dragan Markovina i Jasen Boko.
Najava • 15.01.2015.

Bookvica: stopama Aleksandra Velikog

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 15. siječnja u splitskom klubu Quasimodo, publika će čuti priče s putovanja po tragovima velikog antičkog vojskovođe Aleksandra Velikog. Uz moderatora Renata Baretića gostuju splitski putopisac Jasen Boko i arheologinja Nikolina Uroda.
Najava • 18.12.2014.

Bookvica u društvu Hrvoja Ivančića i Jasena Boke

Posljednja ovogodišnja Bookvica, u kojoj će putnik i pisac Hrvoje Ivančić predstaviti svoju nedavno objavljenu knjigu 'Samsara – Put na Istok', održat će se u četvrtak, 18. prosinca u splitskom klubu Quasimodo. S gostom će o sve popularnijem žanru putopisa razgovarati još jedan poznati putopisac – Jasen Boko.