Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.06.2021.

Promocija knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'
Održava se
17.06.2021. u 20h

Jasen Boko, dramaturg, novinar i putopisac sa splitskom adresom, u Zagrebu će u četvrtak, 17. lipnja, promovirati svoju najnoviju knjigu – putopis po Indiji „Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva“, objavljen u izdanju Profila.

Promocija putopisa održat će se u Atriju Arheološkog muzeja, s početkom u 20 sati.

Uz autora, o knjizi će govoriti urednica Ivana Žderić, dok će odlomke iz knjige čitati glumac Siniša Ružić.

Knjiga „Život i smrt uz svetu rijeku“ sedma je knjiga Jasena Boke u izdanju Profila, a ujedno i jedna od najprodavanijih putopisnih knjiga u Hrvatskoj. Boko je u Indiji prvi put bio prije 33 godine i toliko se zaljubio u tu zemlju da joj se stalno vraćao, a svoja zapažanja pretočio je u iznimno zanimljivu knjigu. Polazeći od samog izvora svete rijeke Ganges, pa sve do njezina ušća, autor razmatra kompliciranu i slojevitu indijsku povijest te otkriva sve zakutke njene kulture, duhovnosti, ali ipak u prvi plan stavlja ljude. Bez zadrške progovara o siromaštvu, klasnoj podjeli, položaju žena, raznolikosti vjerskih običaja, hrani i prometu, ali i zanimljivostima vezanima za majku Indije, Ma Gangu (kako je Indijci zovu) – otkrivajući nam zašto Indijci piju prljavu rijeku i kupaju se u njoj te koja je točno uloga rijeke u životu i smrti indijskog naroda.

Promocija će se održati uz poštovanje epidemioloških mjera.

Pripremite se, pročitajte razgovor s Jasenom Bokom!

Jasen Boko

Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva

  • Profil 09/2020.
  • 319 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137704
  • Cijena 129.00 kn

U novom putopisu 'Život i smrt uz svetu rijeku' Jasen Boko nam otkriva svoju ljubav prema čarobnoj Indiji i donosi slojevitu priču o značenju koje rijeka Ganges ima za život, kulturu i civilizaciju Indijskog potkontinenta, o povijesti te turbulentne zemlje, o raskošnoj mitologiji i odnosima vjerskih zajednica danas, o poimanju siromaštva i bogatstva koje je u Indiji drugačije nego u Europi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –