Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.01.2016.

Tribina Demontaža : Autor i/ili tekst
Održava se
21.01.2016. u 18h

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu pokrenut je novi ciklus mjesečnih tribina naziva "Demontaža". Tribina će pokušati okupiti važna imena i potaknuti raspravu o ključnim pitanjima iz kulture birajući ona koja povlače sa sobom i šire društvene implikacije.

Prva iz ciklusa tribina održat će se u četvrtak, 21. siječnja u 18 sati a bavit se odnosom autora i teksta. Bilo da se radi o umjetničkom ili znanstvenom tekstu, postavlja se pitanje relevantnosti aktivnosti i svjetonazora autora koji stoji iza angažmana u tekstu. Je li poželjno za autora da je angažiran i ruši li to znanstvenu ili umjetničku autonomiju teksta ako na njega precrtava svoj angažman? Očekuje li javnost od autora koji se istakao kao znanstvenik i umjetnik da angažmanom izvan teksta doprinese razvoju zajednice ili društva čiji mu je proračun omogućio rad na tekstu? I što, na kraju, ako je autor teksta angažiran, ali u "pogrešnom" smjeru?

To su samo neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti književnik Jurica Pavičić, znanstvenik Dragan Markovina i kazališni djelatnik Jasen Boko.

Moderator tribine je Nebojša Lujanović.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –