Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dragan Markovina ×

Najava • 18.12.2018.

Predstavljanje knjige 'Jugoslavija u Hrvatskoj (1918.-2018.)' Dragana Markovine

Predstavljanje knjige 'Jugoslavija u Hrvatskoj (1918.-2018.): Od euforije do tabua' Dragana Markovine održat će se u utorak, 18. prosinca u Novinarskom domu u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Hrvoje Klasić, Vuk Perišić i Seid Serdarević.
Najava • 29.02.2016.

Promocija knjige 'Povijest poraženih' Dragana Markovine

Promocija knjige 'Povijest poraženih' autora Dragana Markovine održat će se u ponedjeljak 29. veljače u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu. O knjizi će razgovarati Predrag Lucić, Boris Dežulović, Vladimir Matijanić i autor knjige, Dragan Markovina.
Razgovor • 20.01.2016.

Dragan Markovina : Pamćenje je najveći neprijatelj svih vrsta mitologizacija

Temeljna nakane moje knjige je u tome da napravi sve suprotno onome što se od službene historiografije očekuje. To konkretno znači da je, umjesto održavanju državotvornih mitova, posvećena njihovoj temeljitoj i argumentiranoj dekonstrukciji. Pri tome ne računa na popust kod čitatelja, niti na izostanak ozbiljne rasprave.
Najava • 21.01.2016.

Tribina Demontaža : Autor i/ili tekst

Prva iz ciklusa tribina 'Demontaža' bavi se odnosom autora i teksta. Bilo da se radi o umjetničkom ili znanstvenom tekstu, postavlja se pitanje relevantnosti aktivnosti i svjetonazora autora koji stoji iza angažmana u tekstu. Sudjeluju: Jurica Pavičić, Dragan Markovina i Jasen Boko.