Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jurica Pavičić ×

Najava • 13.11.2023.

Splitska Disku(r)sija: Joël Vernet i Jurica Pavičić

Publici će se predstaviti dva nagrađivana autora: ovomjesečni gost rezidijecnijalnog programa u Splitu, francuski spisatelj Joël Vernet, i kao predstavnik domaće književne scene splitski spisatelj Jurica Pavičić. Voditeljica Disku(r)sije je književna prevoditeljica i promotorica Patricija Horvat.
Tema • 15.10.2023.

Život poslije apokalipse: Apokalipsa danas

Nakon svakog post-apokaliptičnog događaja gubi se nešto od staroga svijeta, nešto ostaje ne samo neiskazano nego i neiskazivo (sjetimo se samo koliko je teško mlađim generacijama objasniti kako je izgledao život prije mobitela ili Interneta). Svaka globalna kriza tako je bila apokalipsa u malom nakon koje smo nešto izgubili.
Tema • 16.08.2023.

Život poslije apokalipse : Smisao kraja

Jedno se čini sigurno: umjesto lošeg televizijskog programa, zbilja je počela oponašati obrasce filmova katastrofe ili, točnije, post-apokaliptične fikcije. A ako je to tako, postavlja se pitanje mogu li nam mehanizmi post-apokaliptične fikcije pomoći da bolje shvatimo našu trenutačnu zbilju.
Vijest • 09.06.2023.

U četvrtak saznajemo tko će biti pobjednica/k tportalova izbora za najbolji hrvatski roman

Podsjetimo... za književnu nagradu tportala, koja se dodjeljuje 16. put, bila su prijavljena 44 naslova. U konkurenciju su ušli hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, žiri je izbor najprije suzio na 11 polufinalnih naslova, a onda odabrao pet romana koji ostaju u utrci za titulu najboljeg izdanog u prošloj godini i nagradu od 10 tisuća eura.
Najava • 26.10.2022.

Predstavljanje prve slikovnice Jurice Pavičića 'Tri kuće, tri prijatelja'

Predstavljanje prve slikovnice jednog od najproduktivnijih i najcjenjenijih hrvatskih pisaca Jurice Pavičića, 'Tri kuće, tri prijatelja' održat će se u srijedu 26. listopada u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. S Juricom Pavičićem i ilustratoricom Klarom Rusan o knjizi će razgovarati urednica Ivana Žderić, dok će dijelove iz knjige čitati glumica Ecija Ojdanić.
Vijest • 03.02.2022.

Krimić Jurice Pavičića 'Crvena voda' u Francuskoj i dalje niže nagrade

Nakon što je preveden na francuski, roman 'Crvena voda', književnika i novinara Jurice Pavičića, dosad je osvojio četiri književne nagrade. Najnovije priznanje jest nagrada 'Prix Mystère de la critique', nagrada kritike za najbolji strani krimić 2022. Roman je na francuski preveo Olivier Lannuzel, a objavila izdavačka kuća Agullo.
Vijest • 30.08.2021.

Jurica Pavičić dobitnik još jedne francuske književne nagrade - Transfuge - za 'Crvenu vodu'

Francuski mjesečnik za kulturu Transfuge objavio je dobitnike istoimene književne nagrade, a među nagrađenim autorima je i hrvatski pisac Jurica Pavičić koji je dobitnik u kategoriji 'najbolji strani triler/krimić' za roman 'Crvena voda'.