Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jurica Pavičić ×

Najava • 28.09.2022.

5. Mediteranski festival knjige – u fokusu Crna Gora

Na petom Mediteranskom festivalu knjige, koji se otvara u srijedu 28. rujna, u dvorani SC Gripe u Splitu, sudjelovat će pedesetak nakladnika. Festival ima bogat program kojem je u fokusu Crna Gora, odnosno njeni autori, književnici Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić, Aleksandar Radunović i Vladimir Vojinović, koje u Split dovodi izdavačka kuća Fokalizator.
Najava • 15.09.2022.

Srijeda i četvrtak na 15. Vrisku – od klimatske fikcije do mostarskih priča

Četvrtak na ovogodišnjem Vrisku donosi nekoliko zanimljivih književnih događanja, među kojim i gostovanje Jurice Pavičića, Pavla Pavličića, Lane Bastašić, Benjamina Legranda, Ankice Čakardić i dr. Filmski program rezerviran je za projekciju filma 'Snjegolomac', a festivalski dan završava uz neizostavno kasnovečernje druženje u Book caffeu Dnevni Boravak.
Najava • 06.09.2022.

Bernardine Evaristo na Festivalu svjetske književnosti 2022.

Britanska spisateljica Bernardine Evaristo u utorak 6. rujna gostuje u Zagrebu gdje će u sklopu jubilarnog 10. Festivala svjetske književnosti razgovarati u HDLU-u s Monikom Herceg. Kada joj je 2019. godine dodijeljena nagrada Booker za roman 'Djevojka, žena, drugo', Evaristo je postala prva crnkinja koja je osvojila ovu prestižnu nagradu.
Vijest • 08.04.2022.

Jurica Pavičić osvojio i petu književnu nagradu u Francuskoj - Prix Libr'à Nous

Jurica Pavičić u svoju nisku 'francuskih' nagrada dodao je još jednu, petu po redu - nagradu Prix Libr'à Nous koju su 2014. godine osmislile i pokrenule Valérie Caffier i Audrey Andriot. Ova je nagrada specifična u tome da je dodjeljuju francuski knjižari koji samostalno ističu i odabiru najbolje knjige u sedam različitih kategorija.
Vijest • 03.02.2022.

Krimić Jurice Pavičića 'Crvena voda' u Francuskoj i dalje niže nagrade

Nakon što je preveden na francuski, roman 'Crvena voda', književnika i novinara Jurice Pavičića, dosad je osvojio četiri književne nagrade. Najnovije priznanje jest nagrada 'Prix Mystère de la critique', nagrada kritike za najbolji strani krimić 2022. Roman je na francuski preveo Olivier Lannuzel, a objavila izdavačka kuća Agullo.
Najava • 12.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 1.

42. sajam knjiga Interliber započinje svečanim otvorenjem u utorak 12. studenog u 11 sati. Nakon otvorenja počinje i program događanja, predstavljanja knjiga i autora, gostuju: Rade Jarak, Igor Rudan, Ivo Goldstein, Damir Matković, Ivica Ivanišević, Darko Cvijetić, Maša Kolanović, Jurica Pavičić...
Najava • 16.04.2019.

Kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić i književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovaraju u Booksi

U utorak, 16. travnja, u klubu Booksa će u književnom programu gostovati poznati pisac, kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić, s kojim će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovarati o njegovoj poetici proze, mediteranskoj antropologiji i društvenoj kritici.