Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jurica Pavičić ×

Vijest • 16.09.2021.

Jurica Pavičić osvojio i Grand Prix de Littérature Policière za najbolji strani krimić 2021.

Za francuski prijevod romana 'Crvena voda' (L'Eau rouge) Jurica Pavičić upravo je osvojio i treću nagradu – Grand Prix de Littérature Policière za najbolji strani krimić u 2021. godini! Riječ je o jednoj od najprestižnijih književnih nagrada koja se dodjeljuje još od 1948. godine, a osvojili su je i Patricia Highsmith, Stanisław Lem, Mary Higgins Clark, Elmore Leonard, P. D. James, i mnogi drugi...
Vijest • 30.08.2021.

Jurica Pavičić dobitnik još jedne francuske književne nagrade - Transfuge - za 'Crvenu vodu'

Francuski mjesečnik za kulturu Transfuge objavio je dobitnike istoimene književne nagrade, a među nagrađenim autorima je i hrvatski pisac Jurica Pavičić koji je dobitnik u kategoriji 'najbolji strani triler/krimić' za roman 'Crvena voda'.
Vijest • 01.07.2021.

Jurica Pavičić dobitnik međunarodne književne nagrade 'Le Point du Polar européen 2021' za krimić 'Crvena voda'

Jurica Pavičić ovogodišnji je dobitnik 'Prix Le Point du Polar européen 2021' za roman - krimić 'Crvena voda'. Međunarodna književna nagrada 'Le Point du Polar européen' pokrenuta je 2003. godine, a dodjeljuje se za najbolji detektivski roman - triler, roman noir - europskih autora.
Najava • 08.10.2020.

Predstavljanje nove knjige Jurice Pavičića 'Prometejev sin'

Predstavljanje novog romana Jurice Pavičića 'Prometejev sin', u kojem splitski pisac i novinar istražuje na koje sve načine prošlost određuje našu sadašnjost, održat će se u četvrtak 8. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će s autorom govoriti spisateljica i književna povjesničarka Julijana Matanović i urednica Adriana Piteša.
Najava • 12.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 1.

42. sajam knjiga Interliber započinje svečanim otvorenjem u utorak 12. studenog u 11 sati. Nakon otvorenja počinje i program događanja, predstavljanja knjiga i autora, gostuju: Rade Jarak, Igor Rudan, Ivo Goldstein, Damir Matković, Ivica Ivanišević, Darko Cvijetić, Maša Kolanović, Jurica Pavičić...
Kritika • 30.04.2017.

Jurica Pavičić : Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja

Jurica Pavičić kreće od lapidarnog, kanonskog izbora deset autora i dvanaest filmova, no svakim esejom duboko zasijeca u dominantne filmske stilove i tematske mijene hrvatskog filma, i još dublje u povijesne, društvene i ekonomske fenomene hrvatskog društva, ispisujući izvanredne ekskurse na temu turizma, legitmiteta vlasti, ili etičkih atributa građanstva.
Najava • 15.10.2009.

Književna 'Bookvica' ugošćuje Juricu Pavičića

Ovog četvrtka, 15. listopada 2009., s početkom u 21 sat, u splitskom klubu Quasimodo kreće nova sezona književnog projekta 'Bookvica' koju će otvoriti poznati splitski književnik, kolumnist i i filmski kritičar Jurica Pavičić. On će ovoga četvrtka pročitati jednu od svojih kratkih priča, odgovarati na pitanja publike, a najsretnijem će posjetitelju darovati svoju zbirku priča "Patrola na cesti".