Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jurica Pavičić ×

Najava • 08.10.2020.

Predstavljanje nove knjige Jurice Pavičića 'Prometejev sin'

Predstavljanje novog romana Jurice Pavičića 'Prometejev sin', u kojem splitski pisac i novinar istražuje na koje sve načine prošlost određuje našu sadašnjost, održat će se u četvrtak 8. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će s autorom govoriti spisateljica i književna povjesničarka Julijana Matanović i urednica Adriana Piteša.
Najava • 12.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 1.

42. sajam knjiga Interliber započinje svečanim otvorenjem u utorak 12. studenog u 11 sati. Nakon otvorenja počinje i program događanja, predstavljanja knjiga i autora, gostuju: Rade Jarak, Igor Rudan, Ivo Goldstein, Damir Matković, Ivica Ivanišević, Darko Cvijetić, Maša Kolanović, Jurica Pavičić...
Razgovor • 19.05.2019.

Jurica Pavičić : Dobre knjige su politički neupotrebljive: one potiču na raspravu i zamišljenost, ne potiču na barikade

Ne bih volio da se 'Knjiga o jugu' čita kao knjiga nostalgije, jer je nostalgija neproduktivna emocija, ona omamljuje, apaurinizira i čini nas tromim. Volio bih da se ona čita kao knjiga koja relativizira ono što smo danas i pokazuje da će to “danas” jednako završiti kao i propalo bivše: na hrpi bivših ambicija i propalih aspiracija.
Najava • 16.04.2019.

Kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić i književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovaraju u Booksi

U utorak, 16. travnja, u klubu Booksa će u književnom programu gostovati poznati pisac, kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić, s kojim će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovarati o njegovoj poetici proze, mediteranskoj antropologiji i društvenoj kritici.
Najava • 14.12.2018.

Predstavljanje Knjige o jugu Jurice Pavičića

Predstavljanje nove knjige Jurice Pavičića 'Knjiga o jugu' održat će se u petak 14. prosinca u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Uz autora na promociji će govoriti sociolingvist Ivo Žanić i urednica knjige Adriana Piteša.
Najava • 03.12.2008.

Strip junak Lavanderman u Ghetto clubu u Splitu!

U srijedu, 3. prosinca 2008. s početkom u 20:00 sati u Ghetto clubu u Splitu, u knjižari Utopia, održat će se promocija strip albuma Lavanderman. Kultnog hvarskog strip junaka koji se bori protiv komaraca i moljaca, nesanica, glavobolje i vrtoglavice, u Ghetto clubu će predstaviti Toni Faver i Jurica Pavičić. Ujedno će se održati izložba originalnih strip tabli.
Najava • 25.09.2008.

Promocija knjige 'Patrola na cesti' Jurice Pavičića u Splitu

Promocija najnovije knjige Jurice Pavičića "Patrola na cesti" (V.B.Z., 2008) održat će se u četvrtak, 25. rujna 2008. u 20.30 sati u GHETTO CLUB-u u Splitu. Jurinu novu zbirku priča inspiriranu baladom "Highway Patrolman" Brucea Springsteena, predstaviti će Ivica Ivanišević Boris Škvorc i sam autor, Jurica Pavičić.a
Najava • 17.04.2008.

Predstavljanje knjige 'Hrvatska filmska povijest ukratko'

Izdavačka kuća V.B.Z. i Hrvatski filmski savez pozivaju na predstavljanje knjige «Hrvatska filmska povijest ukratko» autora Ive Škrabala koje će se održati u četvrtak, 17. travnja 2008. godine u 18 sati u V.B.Z. Znanstvenoj knjižari u Zagrebu. Sudjeluju: Ivo Škrabalo, Hrvoje Turković, Diana Nenadić i Jurica Pavičić.