Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.01.2015.

Bookvica: stopama Aleksandra Velikog
Održava se
15.01.2015.

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 15. siječnja s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo, publika će čuti priče s putovanja po tragovima velikog antičkog vojskovođe Aleksandra Velikog, s kojima će ih upoznati splitski putopisac Jasen Boko i njegova suputnica, arheologinja Nikolina Uroda.

Oni su prošle godine proputovali Makedoniju, Grčku, Tursku, Iran, Afganistan, Uzbekistan i Egipat želeći saznati je li Aleksandrov mit još uvijek živ i usput doživljavajući mnoge zgode koje je Boko opisao u trećem dijelu svoje trilogije o legendarnim putnicima i osvajačima „Za Aleksandrom Velikim u srce Azije“ (Profil, 2014.).

Knjiga je sastavljena od 33 poglavlja, čiji naslovi (primjerice „Junak našeg doba: Boko Buha“; „Mjesto na kojem je izdahnula civilizacija kreditne kartice“, „Vegetarijanska pizza s janjetinom“, „Jesu li četiri žene dovoljne za sve muškarčeve potrebe?“, „Kako je Aleksandar promijenio Facebook status“) daju naslutiti veseo ton Bokinih priča, poznat i iz njegovih prethodnih putopisa, a posebnu dimenziju ovom putovanju dala je činjenica da je na put po arapskim zemljama krenuo u pratnji emancipirane Zapadnjakinje, koja će publici Bookvice predočiti svoju stranu priče o položaju žena u tom dijelu svijeta.

Moderator Bookvice ovoga će puta iznimno biti splitski romanopisac Renato Baretić, koji će se potruditi izvući iz gostiju i tajne koje nisu zapisane u knjizi.

Književna večer bit će popraćena projekcijom fotografija s putovanja, autor će čitati ulomke iz knjige, a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –