Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 02.02.2017.

Predstavljanje knjige Jasena Boke o caru Dioklecijanu na Bookvici
Održava se
02.02.2017. u 20:30h

Dioklecijan Boko Jasen

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 2. veljače 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), voditeljica Patricija Vodopija razgovarat će sa splitskim autorom Jasenom Bokom o njegovoj kontroverznoj biografiji rimskog cara Dioklecijana.


U knjizi „Dioklecijan – Biografija kontroverznoga rimskog cara: reformator ili progonitelj kršćana?” Boko ispreda zanimljivu i uzbudljivu priču o životu ovoga slavnog, ali malo poznatog cara kojemu Splićani imaju itekoliko toga zahvaliti. Na duhovit i uvjerljiv način iznosi niz dosad nepoznatih činjenica o Dioklecijanu, ali i skandalozne tvrdnje kao što je ona da Dioklecijan nije bio velik progonitelj kršćana, kao što to tvrdi katolička crkva koja mu je „podmetnula“ iz vlastitih interesa, a dovodi u pitanje čak i postojanje Sv. Duje kao povijesne osobe.

Osim o caru Dioklecijanu, Sv. Dujmu i Rimskomu carstvu u to doba, u Bookvici će biti riječi o manipulaciji povijesnim podacima, o mitovima i legendama u suprotnosti s povijesnim dokazima, o zaslugama, krivnjama i pogrešnim interpretacijama, o usporedbi suvremene politike i ekonomije s onovremenom, o reakciji crkve na ovu knjigu i drugim zanimljivim temama.

Kao i svaki put u Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –