Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.10.2021.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'
Održava se
13.10.2021. u 20h

Predstavljanje knjige Jasena Boke „Život i smrt uz svetu rijeku” (Profil, 2020.) održat će se u srijedu, 13. listopada u 20 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu (Meštrovićev trg 1g, Zapruđe).

Iz Splita u Zagreb dolazi Jasen Boko, diplomirani dramaturg i povjesničar književnosti, samostalni umjetnik, urednik, novinar, ravnatelj Drame splitskoga HNK, kazališni producent... Prije svega – putnik, nomad, putopisac...
    
Prošao je Putem svile, susreo se s Odisejem na Mljetu (dobro, ovo zamalo), tražio Aleksandra među talibanima u Afganistanu, Dioklecijana u Turskoj i Che Guevaru uzduž i poprijeko Južne Amerike.

Na tribini će predstaviti svoju najnoviju knjigu o Indiji i s publikom podijeliti svoje oduševljenje ovom zemljom koju voli, odlično poznaje i uvijek joj se vraća. 

Iz epidemioloških razloga broj mjesta u publici je ograničen, pa je dolazak potrebno najaviti na mail: knjiznica.v.majera@kgz.hr ili na broj telefona 01/ 6676 893.

Više o autoru i knjizi: Jasen Boko – Nećemo biti prvi koje je uništila brutalna pohlepa (razgovor).

Jasen Boko

Život i smrt uz svetu rijeku : Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva

  • Profil 09/2020.
  • 319 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137704

U novom putopisu 'Život i smrt uz svetu rijeku' Jasen Boko nam otkriva svoju ljubav prema čarobnoj Indiji i donosi slojevitu priču o značenju koje rijeka Ganges ima za život, kulturu i civilizaciju Indijskog potkontinenta, o povijesti te turbulentne zemlje, o raskošnoj mitologiji i odnosima vjerskih zajednica danas, o poimanju siromaštva i bogatstva koje je u Indiji drugačije nego u Europi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –