Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Pričigin ×

Vijest • 11.03.2020.

Odgođeni Festival dječje knjige Monte Librić i Pričigin

Lista odgođenih književnih manifestacija i u Hrvatskoj se povećava. Oglasili su se organizatori pulskog Festivala dječje knjige Monte Librić / Festival del libro per ragazzi i splitskog Pričigina s vijestima koje neće razveseliti brojne knjigoljupce u Hrvatskoj - manifestacije se odgađaju do daljnjega!
Najava • 19.03.2019.

Počinje 12-ti plus 1 Festival pričanja priča Pričigin u Splitu

Dvanaesti + jedan festival pričanja priča 'Pričigin' - svetkovina pripovijednja, slušanja i dobre volje održat će se u Splitu od 19. - 23. ožujka 2019. godine. I ove je godine pripremljen bogat program, nastupaju poznati pripovjedači s dosad neispričanim pričama, a neće nedostajati ni novih lica.
Najava • 20.03.2018.

Dvanaesto izdanje Pričigina - festivala pričanja priča

Dvanaesti festival pričanja priča 'Pričigin' - svetkovina pripovijednja, slušanja i dobre volje održat će se u Splitu od 20. - 24. ožujka 2018. godine. I ove je godine pripremljen bogati program, nastupaju poznati pripovjedači s dosad neispričanim pričama, a neće nedostajati ni novih lica, domaćih kao i onih iz regije.
Vijest • 03.02.2017.

Pričigin, splitski festival pričanja priča, treba financijsku pomoć - donirajmo!

Festival pripovijedanja Pričigin našao se u dosad potpuno nepoznatoj situaciji. Iako su se kadrovski ojačali i unatoč svim službenim pokazateljima ekonomskog oporavka nacije, zbog neočekivano teške financijske situacije organizacija 11. Pričigina prilično je neizvjesna. Stoga su putem društvenih mreža zamolili za financijsku podršku.
Najava • 31.03.2016.

Pričigin u izravnom prijenosu na Trećem

Na Trećem programu Hrvatske televizije moći ćete pratiti izravan prijenos festivala pričanja priča 'Pričigin', u četvrtak, 31. ožujka i petak, 1. travnja 2016. Pričaju: Rumena Bužarovska (Makedonija), Tanja Mravak (Hrvatska), Dušan Čater (Slovenija), Ozren Kebo, Ahmed Burić (BiH)...
Vijest • 08.12.2008.

Natječaj za kratku priču : Pričigin

Treće izdanje splitskog Festivala pričanja priča ‘Pričigin’ održat će se 26. do 28. ožujka 2009. godine, a organizacijski odbor i ove godine raspisuje nagradni natječaj za kratku priču. Autori prvih pet odabranih priča stječu pravo ispričati ih u sklopu jedne od večeri Festivala. Odabrane priče bit će po svršetku Festivala objavljene u elektroničkoj ili tiskanoj publikaciji.
Najava • 29.05.2008.

Započinje Festival pričanja priča 'Pričigin'

2. festival pričanja priča 'Pričigin', koji se od 29. do 31. svibnja 2008. održava u Splitu, započinje promocijom knjige Edija Matića "Ovdje fali ženska ruka". U nastavku događanja priče pričaju pisci: Inoslav Bešker, Emir Imamović Pirke, Belmondo Miliša, Nenad Stipanić, Faruk Šehić, i odabrano društvo poznatih.
Vijest • 01.02.2007.

Nagradni natječaj za kratku priču

Festival pričanja priča «Pričigin», koji se od 17. do 19. svibnja ove godine po prvi put održava u Splitu, raspisao je nagradni natječaj za kratku priču. Pravo natjecanja imaju svi koji pišu hrvatskim jezikom, a prijavljena priča može imati najviše pet kartica teksta. Autori prve tri odabrane priče stječu pravo ispričati ih u sklopu jedne od večeri Festivala, a po svršetku Festivala najbolje će...