Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.03.2020.

Odgođeni Festival dječje knjige Monte Librić i Pričigin

Lista odgođenih književnih manifestacija i u Hrvatskoj se povećava. Oglasili su se organizatori pulskog Festivala dječje knjige Monte Librić  / Festival del libro per ragazzi i splitskog Pričigina - festivala pričanja priča s vijestima koje neće razveseliti brojne knjigoljupce u Hrvatskoj - manifestacije se odgađaju do daljnjega!

Prenosimo priopćenja organizatora.
 

Odgođen 13. Festival dječje knjige Monte Librić

Festival dječje knjige Monte Librić

Nakon što je Stožer za civilnu zaštitu Istarske Županije uveo najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa, te do 14. travnja suspendirao sva javna događanja u Istri, Udruga Sa(n)jam knjige u Istri i Zajednica Talijana Pula / Comunità degli Italiani di Pola, organizatori Festivala dječje knjige Monte Librić / Festival del libro per ragazzi – čije se trinaesto izdanje trebalo održati narednog mjeseca – donijeli su tešku, ali jedinu racionalnu odluku da se ova manifestacija odgodi.

Svjesni da bi održavanje Monte Librića u sadašnjim uvjetima moglo biti potencijalna opasnost po zdravlje svih sudionika, a posebice vođeni odgovornošću prema djeci i njihovim obiteljima, odlučili smo pomaći naše susrete za neko bolje i zdravije vrijeme.
O naknadnom terminu održavanja festivala kojeg ćemo, kao i ranijih godina, upriličiti u Zajednici Talijana Pula – Circolo / Comunità degli Italiani di Pola – Circolo, javnost će biti pravovremeno informirana.


Srdačan pozdrav,

organizatori Monte Librića
 

Odgođen Pričigin

Pričigin

Dragi prijatelji Pričigina,

priča koju nitko među nama ne bi htio ni ispričati niti čuti ipak se ostvaruje: ovaj nesretni virus natjerao nas je na to da ovogodišnje proljeće započne bez festivala na koji se već tako lijepo bilo naviklo. Neslana šala kojom se COVID-19 narugao cijelom planetu natjerala je na gorak osmijeh i sve nas koji smo mjesecima pripremali 14. izdanje Pričigina. I organizatore i moderatore i nesuđene pripovjedače, pa onda zacijelo i vas – publiku bez čijeg bismo entuzijazma preko noći ostali bez pogonskoga goriva.

Danima već razglabamo o tome što napraviti: odgoditi festival, ili ga održati svemu unatoč? Odlučimo li se za ovo drugo, opet su pred nama dvije mogućnosti: ili ćemo pred polupraznim gledalištem održati program s prorijeđenim brojem sudionika, ili ćemo (u skladu s onom narodnom „bolje da umre selo neg' običaj!“) riskirati i kao uvijek doći svi, pa što bude nek bude, makar se i odmah po Pričiginu Split pretvori u najvrelije žarište zaraze u Hrvatskoj.

Na kraju smo, a pogotovo u svjetlu najnovijih restriktivnih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, odabrali prvu mogućnost i odlučili festival odgoditi do nekog veselijeg, Pričiginu primjerenijeg termina. Nalagala nam je to odgovornost prema svakom vašem dosadašnjem osmijehu i aplauzu, a presudila naša nasušna potreba za svakim od njih.

Ne brinite ni za selo nit' za običaj, preživjet će oboje!

Vaši pričiginaši

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –