Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Monte Librić ×

Najava • 27.06.2022.

Librić u perivoju na 62. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku

Pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine svoju literarnu priču donosi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Svi posjetitelji Festivala, moći će na jednom mjestu birati više od 3.000 naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu. Uz Sajam odvijat će se i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj.
Najava • 06.06.2022.

15. Monte Librić u Zoo parku

Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 6. do 12. lipnja u pulskom gradskom parku, ponatom kao Kukuriku park. Jubilarno, petnaesto izdanje, održat će se u potpunosti uživo i baš kao nekad ugostiti brojne pisce i spisateljice, organizirati literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu, sve u znaku teme Librić Zoo Park.
Najava • 05.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama najavljuje bogatu festivalsku jesen u Puli

U ambijentu između razigrane dječje sobe i ozbiljne knjižare, Dječja knjižara među krošnjama nudi asortiman uz gotovo 3.000 naslova konceptualno podređenih različitim uzrastima te kvalitetan izbor stručne i edukativne literature za roditelje, pedagoge, psihologe i učitelje. Ekskluzivno donosi i knjige na talijanskom jeziku...
Najava • 28.06.2021.

Sajam dječje knjige Librić u Parku

Sajam dječje knjige 'Librić u Parku' održat će se od 28. lipnja do 3. srpnja u okviru Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik. Lutkari, pisci za djecu i ilustratori preplavit će Perivoj Roberta Visianija – park nadomak šibenske Gradske knjižnice. Bit će izloženo gotovo 10 000 naslova hrvatskih nakladnika, slikovnica i knjiga za djecu i mlade...
Najava • 26.08.2020.

Festival dječje knjige Monte Librić ima svoj novi početak - 'Librić u parku'

13. izdanje Festivala Monte Librić će se održati od 26. kolovoza do 2. rujna 2020., a organizatori su bili posebno motivirani stvoriti najmlađima trenutke u kojima će osjetiti knjigu, ali i zaigrati se s njom, trenutke u kojima će ponovno osjetiti nesputanost i slobodu dječjeg svijeta.
Vijest • 25.03.2019.

12. Monte Librić predstavlja autore recentnih naslova hrvatske i talijanske književnosti za djecu

Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine donosi promocije knjiga i zanimljive razgovore s domaćim i inozemnim piscima i ilustratorima za djecu.
Vijest • 30.04.2018.

Baka Librić u obliku igračke od papira odjavila 11. Monte Librić

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić završeno je jučer dodjelom nagrada za najbolju izradu i fotografiju papirnate Bake Librić. U sedam festivalskih dana, od 23. do 29. travnja, održano je više od 60 programa te izloženo gotovo 3000 hrvatskih, talijanskih i engleskih naslova za djecu.