Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.06.2022.

Librić u perivoju na 62. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku
Održava se
27.06.-02.07.2022.

Foto: Monte Librić

I onda se dogodilo Kušec Ksenija
Mala mica, dizajnerica Gradečak Marija
Raščupani lav Kosanović Jasmina, Marciuš Kruljac Ines

Poznati pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine svoju literarnu priču donosi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Librić u perivoju u prvom se redu odnosi na Sajam dječje knjige koji će se u sklopu aktualnog, 62. MDF-a održati od 27. lipnja do 2. srpnja na već poznatoj lokaciji u Perivoju Roberta Visijanija u Šibeniku.

Treću godinu zaredom šibenski mališani, njihovi roditelji i svi posjetitelji Festivala, moći će na jednom mjestu birati više od 3.000 naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu, koji s netom završenog jubilarnog, 15. Monte Librića iz Pule stižu na posebnim knjiškim štandovima – Faustusima, osmišljenima u čast Fausta Vrančića i posebno dizajnirani da nalikuju na padobran. Bogatstvo izbora protezat će se od slikovnica, klasičnih bajki, novih i kultnih romana za djecu, preko stripova, edukativnih, STEM priručnika, slikovnica o emocionalnom, društvenom, tjelesnom razvoju pa sve do literarnih didaktičkih pomagala u učenju i raznovrsnih pedagoško-psiholoških priručnika. 

Pulski Monte Librić u Hrvatskoj je prepoznat kao najveći festival dječje knjige koji uz izložbu dječje literature organizira i susrete s književnim stvaraocima te razne scenske i radioničke aktivnosti. Svoj koncept zadržao je i u Šibeniku pa će se uz najveći Sajam dječje knjige odvijati i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj. Ovoga puta svoja djela predstavit će redom značajne hrvatske spisateljice i ilustratorice. Nagrađivana autorica za djecu i odrasle, Olja Savičević Ivančević stiže s novom zbirkom pjesama "Zaljubljena u čitav svijet", hit slikovnicu "Raščupani lav" predstavit će autorica Ines Marciuš Kruljac i ilustratorica Jasmina Kosanović, knjigu Veljka Barbijera "Bajka za Zoe" približit će ilustratorica Ana Salopek, autorica niza dječjih knjiga Niveska Juraga-Kovačev, promovirat će svoje novo ukoričeno izdanje "Pegula", u svijet dizajna vodi Marija Gradečak s knjigom "Mala Mica dizajnerica", dok će arhitektica, spisateljica i glazbenica, Ksenija Kušec otvoriti raspravu s romanom "I onda se dogodilo". Nakon razgovora o knjizi, navedene autorice će održati i prikladne literarno-likovne radionice. 

Cijene knjiga bit će snižene do 50%, a radno vrijeme Librića u perivoju bit će svakodnevno od 9 do 13 sati te popodne od 17 do 21 sat. Mnoštvo knjiga zavladat će Šibenikom i tako se nastaviti dugogodišnja suradnja između dvije kulturne manifestacije namijenjene djeci. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –