Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marija Gradečak

Mala mica, dizajnerica

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Marija Gradečak
  • 12/2020.
  • 44 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533137865
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Mala Mica, dizajnerica" autorski je prvijenac Marije Gradečak koja nam donosi maštoviti svijet dizajna interijera u rimovanim stihovima i razigranim ilustracijama uz koje će se djeca sjajno zabaviti, a usput štošta i naučiti. Glavna je junakinja ove priče Mala Mica, štosna dama istančana brka za ljepotu i sklad koja spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike… sve do kuhinjskoga seta te s nama rado dijeli svoje znanje iz dizajnerskoga svijeta. Uz svoje svakodnevne navike, komunikacije s klijentima, proizvođačima i izvođačima, aktivnom djelovanju u dizajnu i organizaciji provođenja projekta uređenja interijera, Mica nam na edukativan način prenosi pozitivnu sliku o komunikaciji i važnosti svih sudionika u kreativnom procesu uređenja jednoga stana. 

Ovaj svojevrsni dizajnerski priručnik vrvi razigranim uzorcima i stihovima u koje su utkani brojni pojmovi vezani uz dizajn interijera o kojima djeca mogu više doznati u prigodnom rječniku na kraju slikovnice te se okušati u vlastitom dizajniranju na primjeru tlocrta jednoga stana.

O nastanku Male Mice:

Jednim travanjskim buđenjem i okretanjem rođendanskog sata, zaokrenule su se i moje "novogodišnje" ideje u glavi. Odjednom su počeli rasti brkovi, žutile se oči, bojile dlake, oštrile se uši i bijelio osmijeh. Nastala je – Mala Mica, dizajnerica.

Čim je otvorila oči, šapice su joj se pružile prema naprijed, a trbuščić po dužini razvukao ispod cijelog tijela. Otresla je svoj dlakavi, prugasti kombinezon i duboko udahnula. Tanak i vijugav rep zavinuo se ravno prema stropu, dok je ispod brade mrmljala svoj prvi frnjauuuu. Znatiželjno je krenula u istraživanje našeg zajedničkog stvaralačkog svijeta.

Mala Mica, dizajnerica priča je u kojoj sam tematski spojila svoja interesna područja i vještine. Nastala je s ciljem približavanja dizajna najmlađima. Voljela bih da vas ova priča uvede u nova obojena iskustva i potakne da svoja razmišljanja dekorirate pozitivnim i originalnim dizajnerskim rješenjima. –  Marija Gradečak

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –