Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama najavljuje bogatu festivalsku jesen u Puli
Održava se
05.-28.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama

Specijalizirana knjižara za djecu, otvorena je u petak 5. studenog u Puli u prostorima Kluba-knjižare Giardini 2. Nova. Dječja knjižara među krošnjama nastala je iz težnje organizatora pulskog Sajma knjige i Monte Librića da u Godini čitanja najveću pažnju posvete upravo literaturi za one na kojima svijet ostaje: najmlađima.

U ambijentu između razigrane dječje sobe i ozbiljne knjižare, Dječja knjižara među krošnjama nudi asortiman uz gotovo 3.000 naslova konceptualno podređenih različitim uzrastima te kvalitetan izbor stručne i edukativne literature za roditelje, pedagoge, psihologe i učitelje. Ekskluzivno donosi i knjige na talijanskom jeziku, a zahvaljujući suradnji s knjižarom Nero su Bianco iz Trsta i partnerima Zajednicom Talijana Pula. Za unutrašnji redizajn knjižare zaslužan je svestrani umjetnik Matija Ferlin, a knjižari Denis Brandeis Fiala i Vlatka Balinčić za knjižarski postav.

Monte Librić na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije
22.- 27.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama

Knjižara je ujedno i uvertira u ovogodišnji 27. Sa(n)jam knjige u Istri, ali i ekstenzija 14. Festivala dječje knjige Monte Librić, koji će se umjesto u svom uobičajenom proljetnom terminu održati u hibridnoj formi u sklopu Sajma, od 22. do 27. studenog. Mnoštvo knjiga za djecu zavladat će Pulom na dva mjesta: u Knjižari i na Sajmu, no programi se, prema preporuci Stožera Civilne zaštite, ipak neće održavati uživo. Stoga će biti adaptirani u online formatu i prikazivat će se na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije, a putem platforme Vimeo bit će dostupni i svim zainteresiranim školama.

Svoja recentna djela najmlađima će predstaviti: Ante Tomić, Tomislav Torjanac, Anita Smolčić, Hana Lukas Midžić, Ljerka Rebrović, Ivana Pipal, Dominik Vuković i Zoran Ferić. Susreti su snimljeni u igrano-narativno-animiranoj video-formi, a nastali su u suradnji s redateljem, Tomislavom Fiketom i glumcima Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka koji su pod mentorstvom svojih profesora Hrvoja Seršića i Nenada Pavlovića izvodili lutkarske etide. Program čine još i prijenosi uživo Priča za laku noć te talijanski dio programa Più che una storia

Čin otvorenja jedne knjižare i to knjižare za djecu najbolji je uvod u Sajam kakav želimo raditi: intiman, okrenut istinskim čitateljima. Sajam je počeo iz jedne knjižare, male knjižare na katu uz staru pulsku autobusnu stanicu. Tamo je stasala publika Sajma. Mnogi od njih, u toj su se knjižari „zakačili“ za knjigu, možda je po prvi put omirisali, dodirnuli, zagrlili. Čitanje je intiman čin, i iako festivali veliku pozornost daju knjizi, njezinim autorima, i čine puno u promociji knjige, čitatelj se postaje na ovakvim mjestima. Ako je do zdravica, moja bi bila da o ovoj knjižari, kad porastu, današnja djeca kažu: moje je čitanje počelo u Knjižari među krošnjama, poručila je direktorica Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija.  

Dječja knjižara među krošnjama u cijelosti će ispratiti ovogodišnju sajamsku priču te će biti otvorena do 28. studenog 2021., a oponašat će i sajamski model prodaje: knjige na popustu od 20 do 70 %.   

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –