Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Torjanac ×

Preporuka • 24.03.2021.

Video-preporuka: Đuro hodalica

Pogledajte video u kojem književna teoretičarka i kritičarka Marija Ott Franolić preporučuje knjigu za djecu 'Đuro hodalica' Ante Tomića i Tomislava Torjanca. Emotivna i topla priča o malenom čvorku koji razvija strah od visine pogodna je za sve uzraste i idealna da se jednog dana nađe na popisu školske lektire.
Najava • 12.11.2016.

Vodič kroz događanja na Interliberu: Subota, 12. 11.

U subotu ćemo saznati tko je ovogodišnji dobitnik nagrade OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu, a svoje će knjige potpisivati: Slavenka Drakulić, Stipe Božić, Kristian Novak, Jasna Horvat, Miro Gavran, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Goran Tribuson, Tomislav Torjanac, Anita Šupe, Milana Vlaović, Edi Matić, Davor Mandić...
Najava • 19.09.2015.

Kazalište Trešnja najavljuje novi program posvećen hrvatskim autorima i knjizi općenito

Pod nazivom Kazalište i knjiga, svake subote popodne u predvorju kazališta Trešnja, u suradnji s velikim, ali i manjim nakladnicima, održavat će se druženje književnika i djece, radionice, razmjene knjiga, prodaja knjiga za djecu po popularnim cijenama i slično.
Vijest • 15.02.2010.

Nada Mihelčić i Tomislav Torjanac dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' za 2009.

Iako organizatori obavijest još nisu prosljedili medijima, saznajemo da su dobitnici Nagrade "Grigor Vitez" za 2009. godinu književnica Nada Mihelčić za knjigu "Zeleni pas" (Naklada Lukom) i Tomislav Torjanac za illustriranje slikovnice "Kako živi Antuntun" (Mozaik knjiga). Nagrada "Grigor Vitez" je osnovana je 1967. godine, i prva je i najstarija nagrada za književna i likovna dostignuća u knjigama za djecu,...
Najava • 03.12.2009.

Književna Bookvica ugošćuje Tomislava Torjanca

U četvrtak, 3. prosinca 2009. s početkom u 21:00 sat, književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ugošćuje jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih ilustratora, Tomislava Torjanca, pobijednika međunarodnog natječaja za ilustriranje Bookerom ovjenčanog romana "Pijev život“.  Putem Skypea u klubu će se Torjancu „pridružiti“ i sam Yann Martel!