Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Torjanac ×

Vijest • 28.02.2024.

Američko izdanje slikovnice 'Kako živi Antuntun' osvojilo dvije nagrade Independent Press Award

Američko izdanje slikovnice 'Kako živi Antuntun' s poznatim ilustracijama Tomislava Torjanca, koje je na engleski prevela (prepjevala) Irena Stanić Rašin – osvojilo je dvije nagrade Independent Press Award: za najbolju slikovnicu (za sve uzraste) i za najbolje oblikovanu naslovnicu u kategoriji knjiga za djecu.
Tema • 25.10.2023.

Zašto su slikovnice knjige za djecu i za odrasle?

Ako ste se čitajući ovaj tekst i promatrajući priložene ilustracije sjetili kao je dobro uživati u slikovnicama, u bojama i u potezima, onda ste se sigurno sjetili i toga da je svaka odrasla osoba nekad bila dijete. Čitanje slikovnica neposredna je prilika za povratak u dječji način gledanja i razmišljanja, u svijet u kojem je skoro sve moguće.
Najava • 15.12.2022.

Zaplešite s Malom i Milom Kekinom uživo u Zagrebu!

Malu ste vidjeli, a sada poslušajte kako zvuči – i to po prvi put uživo u Zagrebu! U neobičnoj, nepraktičnoj kombinaciji Mile Kekin i glazbenici Mark Mrakovčić na gitari i Danko Krznarić na klavijaturama predstavljaju slikovnicu za djecu i odrasle i odgovaraju na vaša pitanja o budućim planovima. Zaplešite s Malom u četvrtak 15. prosinca u Knjižari Znanje u Zagrebu.
Najava • 05.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama najavljuje bogatu festivalsku jesen u Puli

U ambijentu između razigrane dječje sobe i ozbiljne knjižare, Dječja knjižara među krošnjama nudi asortiman uz gotovo 3.000 naslova konceptualno podređenih različitim uzrastima te kvalitetan izbor stručne i edukativne literature za roditelje, pedagoge, psihologe i učitelje. Ekskluzivno donosi i knjige na talijanskom jeziku...
Preporuka • 24.03.2021.

Video-preporuka: Đuro hodalica

Pogledajte video u kojem književna teoretičarka i kritičarka Marija Ott Franolić preporučuje knjigu za djecu 'Đuro hodalica' Ante Tomića i Tomislava Torjanca. Emotivna i topla priča o malenom čvorku koji razvija strah od visine pogodna je za sve uzraste i idealna da se jednog dana nađe na popisu školske lektire.
Najava • 03.12.2009.

Književna Bookvica ugošćuje Tomislava Torjanca

U četvrtak, 3. prosinca 2009. s početkom u 21:00 sat, književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ugošćuje jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih ilustratora, Tomislava Torjanca, pobijednika međunarodnog natječaja za ilustriranje Bookerom ovjenčanog romana "Pijev život“.  Putem Skypea u klubu će se Torjancu „pridružiti“ i sam Yann Martel!