Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.09.2015.

Kazalište Trešnja najavljuje novi program posvećen hrvatskim autorima i knjizi općenito
Održava se
19.09.2015.

Tomislav Torjanac, ilustracije

Kako živi Antuntun Torjanac Tomislav, Vitez Grigor
I što sad? Pilić Sanja

Gradsko kazalište Trešnja posvećuje sezonu hrvatskim autorima i knjizi općenito. Osim adaptacija tekstova hrvatskih autora, pod nazivom Kazalište i knjiga, svake subote popodne u predvorju kazališta, u suradnji s velikim, ali i manjim nakladnicima, održavat će se druženje književnika i djece, radionice, razmjene knjiga, prodaja knjiga za djecu po popularnim cijenama i slično.

Prvo takvo okupljanje održat će se u suradnji s Mozaik knjigom i autoricom Sanjom Pilić u subotu, 19. rujna u predvorju Trešnje. Publika će moći uživati u ilustracijama Tomislava Torjanca (ilustracije slikovnica "Grga Čvarak" i "Kako živi Antuntun").

Kazališna sezona 2015./2016. u kazalištu Trešnja donosi četiri nova naslova, adaptacije tekstova hrvatskih autora Ivana Kušana, Mire Gavrana, Branka Ružića te koprodukciju sa Studijem za suvremeni ples – predstavu "Bajka o ritmu" autorica Ane Mrak i Renate Carole Gatice.

Prva premijera bit će adaptacija Kušanova romana "Domaća zadaća" u režiji Miroslava Međimorca sredinom listopada. Predstava je zasnovana na glumačkoj igri i scenografiji priznatog umjetnika Drage Turine te okuplja većinu Trešnjinog ansambla. Kostimografkinja predstave je Danica Dedijer, a plakat predstave za Trešnju po prvi puta radi priznati hrvatski slikar Vatroslav Kuliš.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –