Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Pilić ×

Najava • 26.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'

14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!' počinje u ponedjeljak 26. travnja. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte, a u tome će im pomoći Sanja Pilić, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović, Zdenko Bašić, Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković.
Najava • 09.02.2019.

Zagrebačke posvete pjesniku Josipu Severu - Između majmunskih zidova

Josip Sever, pjesnik, prevoditelj i nenadmašni govornik poezije ključna je pojava u životu hrvatske umjetnosti druge polovice 20. stoljeća. Poetsko događanje 'Između majmunskih zidova' građeno je udjelom sjećanja Severovih prijatelja, glumačkog umijeća i filma. U programu sudjeluju Ludwig Bauer, Sanja Pilić, Lidija Dujić i Goran Matović.
Vijest • 03.10.2018.

Sanja Pilić, Ivana Šojat i Luko Paljetak pobjednici Večernjakovog natječaja Ranko Marinković za kratku priču

Na ovogodišnji natječaj za kratku priču Večernjeg lista (koji nosi ime Ranka Marinkovića) pristiglo je 749 priča, od kojih su one 52 autora objavljene i u subotnjem Večernjakovu prilogu Obzoru. Stručni žiri kojim je predsjedao akademik Milivoj Solar izabrao je najbolje: prvonagrađena je Sanja Pilić, drugonagrađena je Ivana Šojat a trećenagrađeni je Luko Paljetak.
Najava • 13.06.2018.

Mozaik knjiga predstavlja knjige 'Sve što sam naučila' i 'Sabrane pjesme' autorice Sanje Pilić

U srijedu 13. lipnja 2018. u 19 sati u BULLDOG clubu (Bogovićeva 6, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će knjige 'Sve što sam naučila' i 'Sabrane pjesme' autorice Sanje Pilić.
Vijest • 24.10.2017.

Sanja Pilić dobitnica regionalne nagrade 'Mali princ' za knjigu 'Pošalji mi poruku'

Sanja Pilić ovogodišnja je dobitnica regionalne nagrade „Mali princ“. Ova sve prestižnija nagrada za najbolju dječju knjigu u regiji utemeljena je 2004. godine i dodjeljuje se u okviru festivala "Vezeni most" u Tuzli.
Najava • 21.01.2015.

Predstavljanje zbirki poezije Sanje Pilić i Božice Brkan

Predstavljanje dviju zbirki pjesama u izdanju Društva hrvatskih književnika, Sanje Pilić 'Sitnice' i Božice Brkan 'Obrubljivanje Veronikina rupca ili Muka 2013.', održat će se u srijedu 21. siječnja u prostorijama Društva. Knjige će predstaviti Maja Gjerek Kušenić i Davor Šalat, a interpretirati Biserka Ipša i Dunja Sepčić.
Najava • 25.11.2014.

Ženska priča : Sanja Pilić i Anđa Marić

Još jedna Ženska priča pod voditeljskom palicom stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić, u organizaciji Centra za kreativno pisanje, održat će se u utorak 25. studenoga u Bookcaffeu u Zagrebu. Marijana Perinić ovoga će puta ugostiti dvije zanimljive gošće - Sanju Pilić i Anđu Marić.
Najava • 22.09.2014.

Tribina u gostima : Sanja Pilić

Druga Tribina u gostima koja dovodi književnike u ustanove čiji štićenici nisu u prilici posjećivati književna zbivanja dogodit će se u ponedjeljak, 22. rujna u Radnom centru i Virtualnoj radionici URIHO u Zagrebu. S polaznicima Radnog centra i Virtualne radionice URIHO susrest će se književnica Sanja Pilić.