Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'
Održava se
26.04.2021. u 10:30h

Festival dječje knjige četrnaestu godinu za redom slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, djecu se uvodi u svijet dječje književnosti. 

14. Festival dječje knjige s manifestacijom Uberi priču! počinje u ponedjeljak 26. travnja u 10:30. Kako je 2021. godina proglašena godinom čitanja moto manifestacije je Čitajmo da ne ostanemo bez riječi. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte. 

Na Festivalu će sudjelovati: 29.4. – Zdenko Bašić, multimedijski umjetnik, 4.5. – Sanja Pilić, 6.5. – Silvija Šesto, 11.5. – Ksenija Kušec, 13.5. – Laureati nagrade Grigor Vitez – Nagrada za književno djelo, 18.5. – Sonja Zubović, 20.5. – Tajne ilustracije – Nagrada za ilustraciju Grigor Vitez, 25.5. – Kristina Čunović s Kampanjom „Čitaj mi“ za jaslički uzrast, 29.5. – Srebrenka Peregrin (pripovijedanje za najmlađe). 

Premda su festival i manifestacija izvorno zamišljeni tako da budu otvoreni što većem broju djece, ove godine u njoj će sudjelovati, uz pridržavanja svih epidemioloških mjera, samo trešnjevačke škole i vrtići.

Manifestacija Uberi priču!

Ovogodišnja popularna berba slikovnica imat će oblik šetnje Parkom Stara Trešnjevka, a tema će joj biti likovna umjetnost. Priču o šest šetnji Slave Raškaj ispričat će autorica istoimene slikovnice, Sanja Lovrenčić, a na šest „postaja“ – štafelaja postavljenih u parku – ilustrator Dominik Vuković uživo će skicirati odabrane trenutke iz slikaričina života, pokazujući okupljenoj djeci mogućnosti Slavine omiljene tehnike, akvarela. Šetnju će voditi animatorica Nikolina Manojlović Vračar, sve do stabala s kojih će sudionici moći ubrati svoje primjerke slikovnice koja je tematski predložak ovogodišnje berbe.

Manifestacija Uberi priču! autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja Uberi priču.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –