Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zdenko Bašić ×

Vijest • 25.03.2019.

12. Monte Librić predstavlja autore recentnih naslova hrvatske i talijanske književnosti za djecu

Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine donosi promocije knjiga i zanimljive razgovore s domaćim i inozemnim piscima i ilustratorima za djecu.
Najava • 18.10.2016.

Otvorenje izložbe Zdenka Bašića Vjetrovi i sjene

Otvorenje izložbe Zdenka Bašića 'Vjetrovi i sjene' održat će se u utorak, 18. listopada u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro, Ranka Javor i Zdenko Bašić. Izložbu možete razgledati od 18. listopada – 15. studenoga 2016. godine.
Vijest • 08.03.2012.

Nada Mihelčić, Zdenko Bašić i Željka Černok na Časnoj listi IBBY 2012.

IBBY je Međunarodno vijeće za dječju knjigu, a čiji su članovi 64 nacionalne sekcije te mnogobrojni pojedinci. IBBY dodjeljuje Andersenovu nagradu, a objavljuje i Časnu listu IBBY-a kao preporuku izdavačima za prevođenje kvalitetnih djela. Svake godine nacionalne sekcije IBBY-ja biraju autore za Časnu listu, pa je tako i hrvatska nacionalna sekcija IBBY-ja za Časnu listu 2012 odabrala spisateljicu...
Razgovor • 29.10.2011.

Zdenko Bašić : Stvarati da bi razvijali sebe

Vile i sva ta bića, puno su više od mitskih pojava i likova iz mašte. Sjeverozapadni dio Medvednice je tamo gdje sam odrastao, to su i predaje koje sam slušao, to su i šume koje sam poznavao. Nije mi bila ideja iznositi strogo etnološki materijal i strogo kazivanja starih ljudi. Već uhvatiti nešto osobno i živo. Kao što su to nekada bili stari pripovjedači, oni koji su u večernje sate sjeli i...
Vijest • 03.03.2009.

Dobitnici Nagrade Grigor Vitez za 2008. godinu

Dobitnici Nagrade Grigor Vitez za tekst i ilustraciju u knjigama i slikovnicama za djecu za 2008. godinu su književnik Stanislav Marjanović za tekst i ilustracije u knjizi "Enciklopedija čudovišta" (naklada Sipar) te ilustrator Zdenko Bašić za ilustracije u knjigama "Priče iz davnine" i "Novela od Stanca" (Profil).