Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.12.2022.

Čigraonica sa Zdenkom Bašićem
Održava se
03.12.2022. u 11h

Zdenko Bašić (foto: Facebook)

Mjesečeve sjene Bašić Zdenko

O čemu progovara vjetar sa sjeverozapada, u subotu 3. prosinca u 11 sati, na još jednoj Čigraonici u Knjižara Fraktura (Kneza Mislava 17, Zagreb) otkrit će autor Zdenko Bašić, koji će se u razgovoru s prevoditeljicom Larom Hölbling Matković dotaknuti svojih dviju slikovnica "Mjesečeve sjene" i "Sjeverozapadni vjetar". Osim o slikovnicama razgovarat će i o narodnoj predaji, usmenoj književnosti te važnosti pripovijedanja legendi. 

O slikovnici:
U Sjeverozapadnom vjetru u kojem potpisuje uz likovni dio i tekst, svoj je osobni, unutarnji stvaralački poriv Zdenko Bašić prožeo pričama koje su mu u djetinjstvu pričale bake te uz iznimno snažne vizuale kreirao svojevrsni intimni spomenar ne samo svojeg djetinjstva već i sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog gorja. Uz istraživanje, pronalaženje i stvaranje raznih predmeta, tekstova, kostima, lutaka, fotografija i crteža stvorio je fantazmagoričan šumski svijet koji pod krošnjama krije iznenađenja, toplinu, opasnost i gorko-slatku radost odrastanja. 2012. knjiga je osvojila nagradu Kiklop za najbolju knjigu u kategoriji za djecu i mlade.

Zdenko Bašić

Sjeverozapadni vjetar

  • Planetopija 10/2011.
  • 88 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532572100

Zdenko Bašić ovaj puta potpisuje uz likovni dio i tekst, svoj je osobni, unutarnji stvaralački poriv prožeo pričama koje su mu u djetinjstvu pričale bake te uz iznimno snažne vizuale kreirao svojevrsni intimni spomenar ne samo svojeg djetinjstva već i sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog gorja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –