Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Srebrenka Peregrin ×

Najava • 20.05.2024.

Festival priče Afrička bajka : Upoznajmo sebe upoznajući druge!

U Zagrebu se od 20. do 25. svibnja održava Festival priče Afrička bajka pod motom 'Upoznajmo sebe upoznajući druge!' Želja je organizatora da uz pomoć zbivanja na Festivalu priče Afrička bajka djeca i odrasli Zagreba upoznaju druge kulture, jer tek kad upoznamo druge možemo osvijestiti vrijednosti vlastite kulture.
Najava • 15.05.2024.

Knjige u krošnjama – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade

Knjige u krošnjama – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade održat će se od 15. do 19. svibnja u zagrebačkom parku Ribnjak. Bogat petodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, koncerte i druge sadržaje primjerene za sve uzraste.
Najava • 11.04.2024.

17. Festival dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka sedamnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 11. travnja do 19. lipnja 2024. Festival otvara popularna manifestacija 'Uberi priču' koja će se 11. travnja održati u Parku Stara Trešnjevka. Slikovnice koje će djeca moći 'ubrati' i ponijeti doma su 'Kiša' i 'Sretan put'.
Najava • 20.03.2024.

Promocija knjige 'Umijeće pripovijedanja' Srebrenke Peregrin

Priručnik 'Umijeće pripovijedanja' donosi teorijski uvid, praktične savjete za izvedbu i inspirativne priče za sve ljubitelje pripovijedanja, a predstavit će ga autorica Srebrenka Peregrin, pripovjedačica i edukatorica Dijana Zorić, povjesničarka i etnologinja Sonja Miličević Vukelić i urednica Vanja Jajić.
Najava • 26.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'

14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!' počinje u ponedjeljak 26. travnja. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte, a u tome će im pomoći Sanja Pilić, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović, Zdenko Bašić, Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković.