Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 24.03.2023.

Stihovnica Siska: Sanja Lovrenčić

Prva 'Stihovnica Siska' Matice hrvatske u novoj sezoni na rasporedu je u petak 24. ožujka u Državnom arhivu u Sisku. Gošća tribine je uvažena pjesnikinja i spisateljica Sanja Lovrenčić. Premda poeziju smatra svojim književnim ishodištem i glavnom književnom djelatnošću, napisala je i niz proznih knjiga – romana, zbirki kratkih priča, autobiografskih zapisa.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja'

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja' Josipa Čekolja, te otvorenje izložbe originalnih crteža Dominika Vukovića, održat će se u četvrtak 23. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrijana Kos-Lajtman, uz dvojicu autora i urednicu knjige Sanju Lovrenčić.
Najava • 29.11.2022.

Promocija knjige 'Stroj se gasi i druge priče' E. M. Forstera

Zbirka 'Stroj se gasi i druge priče' sadrži izbor od sedam priča E. M. Forstera, reprezentativnih za njegovo umijeće pisanja kraćih književnih formi te književno stvaralaštvo uopće. Promocija knjige održat će se u utorak 29. studenog u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditelj Goran Čolakhodžić i urednik Josip Čekolj.
Najava • 09.06.2022.

Promocija autorske slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana'

Predstavljanje umjetničke slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana' održat će se u četvrtak 9. lipnja u knjižari-galeriji naklade Mala zvona u Savskoj 28. O toj slikovnici bez riječi govorit će sama autorica te urednica izdanja Sanja Lovrenčić. Bit će postavljena i izložba radova na temelju kojih je slikovnica nastala, koja ostaje otvorena do kraja lipnja.
Najava • 20.01.2022.

Otvorenje izložbe Boja vode: Mediteran

Otvorenje izložbe 'Boja vode: Mediteran', radova iz ciklusa velikih 'slikoknjiga' u kojima slikarica Iva Valentić i književnica Sanja Lovrenčić istražuju mogućnosti interakcije i fuzije poezije i likovnosti, održat će se u četvrtak 20. siječnja u 20 sati u zagrebačkoj Laubi.
Najava • 15.02.2021.

Otvorena izložba 'Slikoknjige: okrhnutost' Ive Valentić i Sanje Lovrenčić

U Kabinetu Malih zvona otvorena je izložba „Slikoknjige: okrhnutost“ Ive Valentić i Sanje Lovrenčić. Izloženo je deset samostalnih listova njihove zajedničke umjetničke knjige nastale kao neposredan odgovor na potres u Zagrebu. Izložba je otvorena do 15. veljače 2021.
Najava • 06.03.2020.

Pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić

Povodom Međunarodnog dana žena Hrvatski PEN centar poziva vas na pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić koji će se održati u petak, 6. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.