Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 19.04.2023.

Predstavljanje slikovnice 'Slova za svakoga' Sanje Lovrenčić i Dominika Vukovića

Predstavljanje slikovnice 'Slova za svakoga' Sanje Lovrenčić i Dominika Vukovića održat će se u srijedu 19. travnja u 18 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Slikovnicu će, uz dvoje autora, predstaviti i prof. Anita Peti-Stantić, a bit će popraćena i prigodnom izložbom ilustracija.
Najava • 24.03.2023.

Stihovnica Siska: Sanja Lovrenčić

Prva 'Stihovnica Siska' Matice hrvatske u novoj sezoni na rasporedu je u petak 24. ožujka u Državnom arhivu u Sisku. Gošća tribine je uvažena pjesnikinja i spisateljica Sanja Lovrenčić. Premda poeziju smatra svojim književnim ishodištem i glavnom književnom djelatnošću, napisala je i niz proznih knjiga – romana, zbirki kratkih priča, autobiografskih zapisa.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja'

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja' Josipa Čekolja, te otvorenje izložbe originalnih crteža Dominika Vukovića, održat će se u četvrtak 23. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrijana Kos-Lajtman, uz dvojicu autora i urednicu knjige Sanju Lovrenčić.
Najava • 29.11.2022.

Promocija knjige 'Stroj se gasi i druge priče' E. M. Forstera

Zbirka 'Stroj se gasi i druge priče' sadrži izbor od sedam priča E. M. Forstera, reprezentativnih za njegovo umijeće pisanja kraćih književnih formi te književno stvaralaštvo uopće. Promocija knjige održat će se u utorak 29. studenog u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditelj Goran Čolakhodžić i urednik Josip Čekolj.
Najava • 09.06.2022.

Promocija autorske slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana'

Predstavljanje umjetničke slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana' održat će se u četvrtak 9. lipnja u knjižari-galeriji naklade Mala zvona u Savskoj 28. O toj slikovnici bez riječi govorit će sama autorica te urednica izdanja Sanja Lovrenčić. Bit će postavljena i izložba radova na temelju kojih je slikovnica nastala, koja ostaje otvorena do kraja lipnja.
Najava • 26.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'

14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!' počinje u ponedjeljak 26. travnja. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte, a u tome će im pomoći Sanja Pilić, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović, Zdenko Bašić, Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković.
Razgovor • 26.11.2020.

Sanja Lovrenčić : Kultura manjih europskih zemalja uglavnom postoji zahvaljujući različitim sustavima državne potpore

Općenito i najjednostavnije govoreći, Mala zvona unutar programa namijenjenog odraslima objavljuju, što se tiče književnosti, sve osim realističke proze te k tome nešto povijesne publicistike i djela iz područja klasične glazbe. U dječjem programu ima slikovnica, zbirki priča i igrokaza, ali također nema realističkih romana.