Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 20.01.2022.

Otvorenje izložbe Boja vode: Mediteran

Otvorenje izložbe 'Boja vode: Mediteran', radova iz ciklusa velikih 'slikoknjiga' u kojima slikarica Iva Valentić i književnica Sanja Lovrenčić istražuju mogućnosti interakcije i fuzije poezije i likovnosti, održat će se u četvrtak 20. siječnja u 20 sati u zagrebačkoj Laubi.
Najava • 13.12.2021.

Promocija slikovnice 'Marija u gradovima' i izložba ilustracija

Promocija slikovnice 'Marija u gradovima' koja govori o radu i životu velike fotografkinje Marije Braut te o analognoj tehnici crno-bijele fotografije općenito i izložba ilustracija Dominika Vukovića održat će se u ponedjeljak 13. prosinca u multimedijalnoj galeriji Oris Kući arhitekture u Zagrebu.
Vijest • 30.11.2021.

Dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu 2021.

Dodijeljene su nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2021. godini. 'Ovcu u kutiji' prema izboru stručnog žirija dobila je slikovnica 'Luda kuća' Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić. 'Ovcu' prema izboru dječjeg žirija dobila je slikovnica 'Kako je Fran dobio psa' Zoran Maljkovića i Marka Jovanovca.
Najava • 28.09.2021.

Promocija knjige pjesama Sanje Lovrenčić 'Skica za junakinju'

Naklada Mala zvona predstavlja 28. 9. u 19 sati na terasi puba Le Petit Belge novu knjigu u pjesničkoj biblioteci Mala zvona. O zbirci 'Skica za junakinju' govorit će književna kritičarka Andrijana Kos-Lajtman i autorica Sanja Lovrenčić.
Najava • 26.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'

14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!' počinje u ponedjeljak 26. travnja. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte, a u tome će im pomoći Sanja Pilić, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović, Zdenko Bašić, Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković.
Najava • 13.06.2019.

Sanja Lovrenčić predstavlja 'Kabinet za sentimetnalnu trivijalnu književnost'

Predstavljanje romana Sanje Lovrenčić 'Kabinet za sentimetnalnu trivijalnu književnost' održat će se u četvrtak, 13. lipnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će, uz autoricu, govoriti književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik knjige Adrian Pelc.
Najava • 07.03.2019.

Sanja Lovrenčić gostuje u programu splitske Bookvice

Na ovotjednu Bookvicu stiže jedna od najsvestranijih autorica na hrvatskoj književnoj sceni: ugledna spisateljica za djecu i odrasle, prozaistica, pjesnikinja i esejistica, prevoditeljica, nakladnica, dobitnica više nagrada za spisateljski i prevoditeljski rad: Sanja Lovrenčić.