Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 11.04.2024.

17. Festival dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka sedamnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 11. travnja do 19. lipnja 2024. Festival otvara popularna manifestacija 'Uberi priču' koja će se 11. travnja održati u Parku Stara Trešnjevka. Slikovnice koje će djeca moći 'ubrati' i ponijeti doma su 'Kiša' i 'Sretan put'.
Najava • 08.03.2024.

Književni razgovor uz Dan žena 'Ženski glasovi iz prošlosti'

Književni razgovor uz Dan žena 'Ženski glasovi iz prošlosti', održat će se u petak, 8. ožujkau Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz razgovor sa spisateljicama, Sanjom Lovrenčić, Lidijom Dujić i Uršom Raukar održat će se i predstavljanje izložbe knjiga iz naklade Mala zvona, čije će tekstove čitati Urša Raukar.
Najava • 28.02.2024.

Predstavljanje romana 'Mali i Levijatan' i 'Crveni golubovi' - o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti

Predstavljanje romana 'Mali i Levijatan' Svena Popovića i 'Crveni golubovi' Sanje Lovrenčić te razgovor o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti, održat će se u srijedu, 28. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Lovrenčić, Sven Popović i Andrija Škare.
Najava • 08.02.2024.

Predstavljanje slikovnice 'U pariškom ateljeu Jurja Plančića' Sanje Lovrenčić i Dominika Vukovića

Predstavljanje novog naslova iz serije slikovnica o hrvatskim likovnim umjetnicima 'U pariškom ateljeu Jurja Plančića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković, održat će se u četvrtak 8. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu.
Najava • 18.01.2024.

Promocija knjige 'Priče za kraj svijeta i druge svakodnevne sitnice' Sanje Lovrenčić

Predstavljanje knjige kratkih proza 'Priče za kraj svijeta i druge svakodnevne sitnice' Sanje Lovrenčić, održat će se u četvrtak 18. siječnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će, uz autoricu, govoriti urednica Lidija Dujić, a izbor ulomaka čitat će glumac Adrian Pezdirc.
Najava • 09.06.2022.

Promocija autorske slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana'

Predstavljanje umjetničke slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana' održat će se u četvrtak 9. lipnja u knjižari-galeriji naklade Mala zvona u Savskoj 28. O toj slikovnici bez riječi govorit će sama autorica te urednica izdanja Sanja Lovrenčić. Bit će postavljena i izložba radova na temelju kojih je slikovnica nastala, koja ostaje otvorena do kraja lipnja.
Najava • 13.12.2021.

Promocija slikovnice 'Marija u gradovima' i izložba ilustracija

Promocija slikovnice 'Marija u gradovima' koja govori o radu i životu velike fotografkinje Marije Braut te o analognoj tehnici crno-bijele fotografije općenito i izložba ilustracija Dominika Vukovića održat će se u ponedjeljak 13. prosinca u multimedijalnoj galeriji Oris Kući arhitekture u Zagrebu.