Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 09.06.2022.

Promocija autorske slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana'

Predstavljanje umjetničke slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana' održat će se u četvrtak 9. lipnja u knjižari-galeriji naklade Mala zvona u Savskoj 28. O toj slikovnici bez riječi govorit će sama autorica te urednica izdanja Sanja Lovrenčić. Bit će postavljena i izložba radova na temelju kojih je slikovnica nastala, koja ostaje otvorena do kraja lipnja.
Najava • 20.01.2022.

Otvorenje izložbe Boja vode: Mediteran

Otvorenje izložbe 'Boja vode: Mediteran', radova iz ciklusa velikih 'slikoknjiga' u kojima slikarica Iva Valentić i književnica Sanja Lovrenčić istražuju mogućnosti interakcije i fuzije poezije i likovnosti, održat će se u četvrtak 20. siječnja u 20 sati u zagrebačkoj Laubi.
Najava • 13.12.2021.

Promocija slikovnice 'Marija u gradovima' i izložba ilustracija

Promocija slikovnice 'Marija u gradovima' koja govori o radu i životu velike fotografkinje Marije Braut te o analognoj tehnici crno-bijele fotografije općenito i izložba ilustracija Dominika Vukovića održat će se u ponedjeljak 13. prosinca u multimedijalnoj galeriji Oris Kući arhitekture u Zagrebu.
Vijest • 30.11.2021.

Dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu 2021.

Dodijeljene su nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2021. godini. 'Ovcu u kutiji' prema izboru stručnog žirija dobila je slikovnica 'Luda kuća' Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić. 'Ovcu' prema izboru dječjeg žirija dobila je slikovnica 'Kako je Fran dobio psa' Zoran Maljkovića i Marka Jovanovca.
Najava • 28.09.2021.

Promocija knjige pjesama Sanje Lovrenčić 'Skica za junakinju'

Naklada Mala zvona predstavlja 28. 9. u 19 sati na terasi puba Le Petit Belge novu knjigu u pjesničkoj biblioteci Mala zvona. O zbirci 'Skica za junakinju' govorit će književna kritičarka Andrijana Kos-Lajtman i autorica Sanja Lovrenčić.
Najava • 24.09.2019.

Književno događanje Putnici na istok u Zagrebu i Klisu

O književnim avanturama dvojice autora, i o prijevodima njihovih djela u nakladi Mala zvona, govorit će Sanja Lovrenčić; fragmente Segalenove poezije na francuskom i na hrvatskom jeziku čitat će Stephane Michel; o bitnim elementima kulture s kojom su se susreli, kaligrafiji i tradiciji ispijanja čaja, govorit će Iva Valentić.
Najava • 04.06.2019.

Otvorenje izložbe umjetničkih knjiga 'Slikoknjige 2: Udžbenik o nestajanju'

U Kabinetu Malih zvona otvara se izložba 'Slikoknjige 2: udžbenik o nestajanju', koja je dio autorskog projekta likovne umjetnice Ive Valentić i književnice Sanje Lovrenčić. U novoj skupini radova tekstovi Sanje Lovrenčić poslužili su kao ishodište zajedničkom oblikovanju predmeta u kojima se koncept knjige i koncept slike isprepliću, zrcale i stapaju.