Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2022.

Promocija knjige 'Stroj se gasi i druge priče' E. M. Forstera
Održava se
29.11.2022. u 20h

U Fantastičnoj knjižnici Malih zvona nedavno je objavljena zbirka kratkih priča "Stroj se gasi i druge pričeE. M. Forstera, koja sadrži izbor od sedam priča reprezentativnih za njegovo umijeće pisanja kraćih književnih formi te književno stvaralaštvo uopće. Priče su u zbirci labavo povezane fantastičnim elementima; no svima im je zajednička tema odnosa čovjeka prema prirodi.

Promocija knjige 'Stroj se gasi i druge priče' održat će se u utorak 29. studenog u 20 sati u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u u Zagrebu (Savska 28). O knjizi će govoriti prevoditelj Goran Čolakhodžić i urednik Josip Čekolj, a moderirat će Sanja Lovrenčić.

Čitatelji u ovim pričama mogu prepoznati teme i motive kojima je bio zaokupljen i u slavnim romanima (Soba s pogledom, Howards End, Put do Indije). Međutim, jedna od priča izdvaja se i tematski i stilski – "Stroj se gasi". Jedina je koja se približava žanru znanstvene fantastike i jedina koja je smještena u 'daleku' budućnost. Napisana je 1909. godine, a danas nas istovremeno očarava i plaši svojom proročanskom vizijom. 

Edward Morgan Forster

Stroj se gasi i druge priče

  • Prijevod: Goran Čolakhodžić
  • Mala zvona 11/2022.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789538313578

Ova zbirka sadrži izbor od sedam priča E. M. Forstera, reprezentativnih za njegovo umijeće pisanja kraćih književnih formi te književno stvaralaštvo uopće. Jedna od priča izdvaja se i tematski i stilski – 'Stroj se gasi'. Napisana je 1909. godine, a danas nas istovremeno očarava i plaši svojom proročanskom vizijom. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –