Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Josip Čekolj ×

Najava • 07.06.2024.

28. Kvirinovi poetski susreti u Sisku

28. Kvirinovi poetski susreti, na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i književnici, održat će se od 7. do 9. lipnja u Sisku. Na Susretima će biti dodijeljene dvije nagrade, Plaketa sv. Kvirina, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu Goranu Remu, te nagrada za najbolju knjigu poezije, Mali Kvirin, koju je ove godine dobio Josip Čekolj.
Najava • 06.02.2024.

Lidija Deduš, Josip Čekolj i Aleksandra Wojtaszek na prvoj ovogodišnjoj tribini 'Književnost u Močvari'

Književnost u Močvari na prvoj ovogodišnjoj tribini predstavlja dva pjesnička glasa koji će čitati u više navrata pomalo, a usput će gosti, moderator i publika komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost. Gostuju Lidija Deduš, Josip Čekolj i Aleksandra Wojtaszek, uz moderaciju Roberta Perišića.
Najava • 23.03.2023.

Tribina Tri u sedam: Josip Čekolj, Marina Kuveždić, Filip Rutić

Filip Rutić predstavit će svoj prvi roman 'O neuspjehu i nebitnome' uz pomoć urednice knjige Monike Herceg; debitantsku zbirku priča 'Put koji je odabrala' predstavit će autorica Marina Kuveždić u razgovoru s Vidom Barićem, a Josip Čekolj razgovarat će s Monikom Herceg o svojoj prvoj zbirci pjesama 'Junaci i zmajevi u zalasku'.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja'

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja' Josipa Čekolja, te otvorenje izložbe originalnih crteža Dominika Vukovića, održat će se u četvrtak 23. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrijana Kos-Lajtman, uz dvojicu autora i urednicu knjige Sanju Lovrenčić.
Najava • 29.11.2022.

Promocija knjige 'Stroj se gasi i druge priče' E. M. Forstera

Zbirka 'Stroj se gasi i druge priče' sadrži izbor od sedam priča E. M. Forstera, reprezentativnih za njegovo umijeće pisanja kraćih književnih formi te književno stvaralaštvo uopće. Promocija knjige održat će se u utorak 29. studenog u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditelj Goran Čolakhodžić i urednik Josip Čekolj.