Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.04.2022.

Marija Katalinić i Josip Čekolj dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika

Prozak i Na vrh jezika

Žiri u sastavu Kruno Lokotar i Marko Pogačar sedamnaesti je put dodijelio nagrade Prozak i Na vrh jezika za najbolje rukopise autora do 35 godina starosti. 

Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis za autore/ice od 35 godina starosti je Marija Katalinić za zbirku satiričnih priča "Kraljevstvo koje to nije" (radni naslov).
Dobitnik nagrade Na vrh jezika za godinu 2021, je Josip Čekolj za ciklus poezije "Dječak pred žetvu"

Dobitnicima će nagrade biti svečano uručene na ovogodišnjem Festivalu prvi prozak na vrh jezika, kada će biti predstavljene i knjige prošlogodišnjih dobitnika/ca.

Dobitnici

Marija Katalinić

Marija Katalinić je rođena u Slavonskom Brodu. Živi u Zagrebu. 
Piše prozu. Bila je finalistica nagrada Sedmica i Kritična masa, kratke priče Gradske knjižnice Samobor i satire Gradske knjižnice Slavko Kolar u Čazmi.

Iako ne piše pjesme, Gradska knjižnica u Šibeniku joj je 2021. godine dodijelila pohvalu za najbolji neobjavljeni haiku.
 

Josip Čekolj

Josip Čekolj (Zabok, 1999.) odrastao je u Donjoj Stubici. Prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije. Trenutno pohađa diplomski studij kroatistike i povijesti ranoga novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Sudjelovao je na književnim festivalima „Stih u regiji“, „Rukopisi“ i „Susret riječi“. Ciklus pjesama „Vreme bokčije“ objavio je u časopisu „Poezija“ (2021.). Ciklus akrostiha „Rukovet noćnih putovanja“ nastao je u sklopu „Revije malih književnosti“ te je objavljen u antologiji „Vrijeme misli“ (Kulturtreger, 2021.). Pjesnički rukopis „Dječak pred žetvu“ pohvaljen je na „Goranovu proljeću“ 2022.

Autor je slikovnice „Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom“ (Mala zvona, 2020.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –