Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Prozak ×

Vijest • 27.03.2024.

Sara Huskić i Hrvoje Ryznar dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2023.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Kruno Lokotar i Marko Pogačar dodijelio je nagrade Prozak i Na vrh jezika (za godinu 2023.) za najbolje rukopise autora do 35 godina starosti. Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis je Sara Huskić, a dobitnik nagrade Na vrh jezika je Hrvoje Ryznar za rukopis zbirke poezije.
Najava • 29.06.2022.

Osmi festival Prvi prozak na vrh jezika

Festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se od 29. lipnja do 1. srpnja 2022., u parku ispred zagrebačke Bookse gdje će po osmi put okupiti mlade i nagrađene autore. Uz uobičajenu dodjelu nagrada Prozak i Na vrh jezika te performativni program premijerno će biti predstavljene tri knjige i desetak autora..
Vijest • 04.04.2022.

Marija Katalinić i Josip Čekolj dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika

Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis za autore/ice od 35 godina starosti je Marija Katalinić za zbirku satiričnih priča 'Kraljevstvo koje to nije' (radni naslov). Dobitnik nagrade Na vrh jezika za godinu 2021, je Josip Čekolj za ciklus poezije 'Dječak pred žetvu'.
Najava • 07.07.2021.

Počinje festival Prvi prozak na vrh jezika 2021.

Festival Prvi prozak na vrh jezika ove će godine kroz razgovore i čitanja predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Gjalski i Slavić, a održat će se od 7.- 9. srpnja 2021. u Parku ispred Knjiženog kluba Booksa u Zagrebu.
Razgovor • 04.06.2019.

Prvi prozak na vrh jezika - predstavljamo program i nagrađene autorice: Marinu Gudelj i Lanu Bojanić

Peti festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 11., 12. i 13. lipnja u Zagrebu i predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica, Kvirin, Treći trg... Kao uvod u Festival donosimo kraće intervjue s dobitnicama nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2018., Marinom Gudelj i Lanom Bojanić.
Najava • 07.06.2017.

Festival 'Prvi prozak na vrh jezika' od 7. do 9. lipnja u Zagrebu

Festival 'Prvi prozak na vrh jezika', koncipiran kao Festival nagrada i nagrađenih mladih autora, održat će se po treći put od 7. do 9. lipnja u Zagrebu, u prostorima teatra ITD i cafe bara U dvorištu.
Najava • 07.07.2016.

Počinje drugi festival Prvi prozak na vrh jezika

Drugi festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 7. i 8. srpnja u zagrebačkom caffe baru U dvorištu. Festival predstavlja dobitnike nagrada Prozak i Na vrh jezika, Godišnje književne nagrade Istarske županije – 'Edo Budiša', Ulaznice iz Zrenjanina, Kritične mase i nagrade Goran za mlade pjesnike.