Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.06.2024.

Jubilarni, 10. festival Prvi prozak na vrh jezika
Održava se
26.-28.06.2024.

Od 26. do 28. lipnja 2024., atrij Teatra ITD domaćin je 10. festivala "Prvi prozak na vrh jezika". Festival pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s novim književnim glasovima kroz bogat program koji uključuje predstavljanje knjiga, dodjelu nagrada Prozak i Na vrh jezika, čitanje poezije dosadašnjih dobitnika Nagrada i razgovore s autorima. Ove se godine obilježava i 20. godina nagrada Prozak i Na vrh jezika.

Festival započinje 26. lipnja u 19.15 svečanim predstavljanjem rukopisa i dodjelom prestižnih nagrada Prozak i Na vrh jezika. Ove godine, nagrade će biti uručene Sari Huskić i Hrvoju Ryznaru. Autore će predstaviti Kruno Lokotar, Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar.

Nakon dodjele nagrada, u 20.30, posjetitelji će moći uživati u poeziji dosadašnjih dobitnika nagrada Prozak i Na vrh jezika. Ovaj poetični maraton vodit će Kruno Lokotar, a prisutni će imati priliku čuti stihove mladih i perspektivnih pjesnika.

Drugi dan festivala, 27. lipnja počinje u 19.15 sati predstavljanjem knjige "Ključ uspjeha" Ivane Butigan, dobitnice nagrade Prozak. Knjigu će predstaviti Kruno Lokotar i Luiza Bouharaoua.

U 20.15 slijedi predstavljanje knjige "Kuća na otoku" Silbe Ljutak, dobitnice nagrade Goran za mlade pjesnike. Marko Pogačar i Dinko Telećan publici će približiti ovu knjigu i autoričin književni put.

U 21.15 bit će predstavljena knjiga "Iz kuće po kojoj pada kiša" Tamare Bilankov, dobitnice nagrade Edo Budiša. O knjizi će govoriti Iva Antičević, Petra Kober i Veronika Vrgoč.

Zadnji dan festivala, 28. lipnja započinje u 20.15 predstavljanjem knjige "Popis stvarnih stvari" Nikole Šerventića, dobitnika nagrade Na vrh jezika. Knjigu će predstaviti Kruno Lokotar, Marko Pogačar i Olja Savičević Ivančević.

U 21.15 slijedi javni intervju u povodu 20 godina Nagrada Prozak i Na vrh jezika te 10 godina festivala Prvi prozak na vrh jezika. Kruno Lokotar, Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar razgovarat će o značaju ovih nagrada i Festivala, a intervju će voditi Katarina Luketić.

Za kraj festivala, od 22 do 23 sata, posjetitelji će moći uživati u akustičnom solo nastupu Denisa Kataneca

Dođite i podržite mlade, talentirane autore!

Festival organizira Kultipraktik, udruga za kreakciju s održava se zahvaljujući potpori Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te SC-a.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –