Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Prvi prozak na vrh jezika ×

Najava • 28.06.2023.

Prvi prozak na vrh jezika deveti put okuplja mlade nagrađene autore

Prvi prozak na vrh jezika deveti put okuplja mlade nagrađene autore, književnu budućnost u svakom smislu. Tijekom tri dana u parku ispred zagrebačke Bookse (u slučaju kiše unutra) bit će predstavljeni autori/ce: Ivana Butigan, Nikola Šerventi, Dora Šusti, Vid Bešlić, Alena Begić, Josip Čekolj, Sara Kopeczky.
Vijest • 04.04.2023.

Ivana Butigan i Nikola Šerventić dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2022.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Kruno Lokotar i Marko Pogačar osamnaesti je put (za godinu 2022.) dodijelio nagrade Prozak i Na vrh jezika za najbolje rukopise autora do 35 godina starosti. Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis je Ivana Butigan, a dobitnik nagrade Na vrh jezika je Nikola Šerventić za rukopis zbirke poezije.
Najava • 29.06.2022.

Osmi festival Prvi prozak na vrh jezika

Festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se od 29. lipnja do 1. srpnja 2022., u parku ispred zagrebačke Bookse gdje će po osmi put okupiti mlade i nagrađene autore. Uz uobičajenu dodjelu nagrada Prozak i Na vrh jezika te performativni program premijerno će biti predstavljene tri knjige i desetak autora..
Vijest • 30.03.2021.

Mima Juračak i Antonio Karlović dobitnici Nagrada Prozak i Na vrh jezika 2020.

Proglašeni su dobitnici Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise autora do 35 godina. Nagradu Prozak 2020. za najbolji prozni rukopis 'Sitan život' dobila je Mima Juračak. Nagradu Na vrh jezika 2020. za najbolji rukopis poezije 'Kad god netko ispred mene hoda' dobio je Antonio Karlović.
Najava • 08.07.2020.

Počinje šesti festival Prvi prozak na vrh jezika

Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika održava se 8., 9. i 10. srpnja 2020., u parku ispred zagrebačke Bookse. Festival će premijerno predstaviti čak tri rukopisa i četiri nove knjige autora do 35 godina starosti, dobitnika i dobitnica nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica (Zrenjanin) i Treći Trg (Beograd).
Razgovor • 06.06.2017.

Lucija Butković : I moja generacija, i sve naredne, bit će emotivne žrtve rata

Roland Barthes napisao je da je govorni aparat dodirni aparat. Mislim da se to može primijeniti i na poeziju – ona mora istovremeno stilski očuđivati i dodirivati čitatelja. Zato pokušavam kombinirati začudno i banalno, pjesmu, često i vrlo nasilno, vratiti na zemlju kad postane previše umjetna.
Najava • 07.07.2016.

Počinje drugi festival Prvi prozak na vrh jezika

Drugi festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 7. i 8. srpnja u zagrebačkom caffe baru U dvorištu. Festival predstavlja dobitnike nagrada Prozak i Na vrh jezika, Godišnje književne nagrade Istarske županije – 'Edo Budiša', Ulaznice iz Zrenjanina, Kritične mase i nagrade Goran za mlade pjesnike.