Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 30.03.2021.

Mima Juračak i Antonio Karlović dobitnici Nagrada Prozak i Na vrh jezika 2020.

Mima Juračak i Antonio Karlović

Proglašeni su dobitnici Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise autora do 35 godina, koje se dodjeljuju po 16-ti put. Žiri su činili Kruno Lokotar i Marko Pogačar (Olja Savičević Ivančević se zbog prezauzetosti izuzela od odlučivanja).

Nagradu Prozak 2020. za najbolji prozni rukopis „Sitan život“ dobila je Mima Juračak.

Mima Juračak (Sisak, 1986.) bavi se pisanjem i ilustracijom. Kratke priče objavljene su joj u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima i portalima. Dobitnica je nagrada „Vranac“, „Ulaznica“ i "Stjepko Težak" za kratku priču. Diplomirala je filozofiju i knjižničarstvo i radi kao knjižničarka.

Nagradu Na vrh jezika 2020. za najbolji rukopis poezije „Kad god netko ispred mene hoda“ dobio je Antonio Karlović.

Antonio Karlović (Zagreb, 1994.) osvaja prvu nagradu međunarodnog pjesničkog festivala u Vrbasu 2017. godine. Pjesme su mu objavljene u više časopisa i izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je izdao dvije samostalne zbirke poezije: „Tijela. Stepenice. Siromaštvo.“ (2018) i „Ego-Stripper“ (2019).

Nagrade će autorima biti uručena tijekom Festivala prvi prozak na vrh jezika, a knjige objavljene tijekom iduće godine.
 
Izbor iz proze i poezije kandidata za godinu 2021. kao i sva događanja oko književnog rada dosadašnjih dobitnika i njihovih knjiga možete pratiti na FB stranici https://www.facebook.com/ppnvj.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –