Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Na vrh jezika ×

Vijest • 30.03.2021.

Mima Juračak i Antonio Karlović dobitnici Nagrada Prozak i Na vrh jezika 2020.

Proglašeni su dobitnici Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise autora do 35 godina. Nagradu Prozak 2020. za najbolji prozni rukopis 'Sitan život' dobila je Mima Juračak. Nagradu Na vrh jezika 2020. za najbolji rukopis poezije 'Kad god netko ispred mene hoda' dobio je Antonio Karlović.
Razgovor • 13.06.2019.

Monika Herceg: Poeziju sam trebala kako bih preživjela onaj dio majčinstva o kojem se kod nas malo govori

Ne razmišljamo često o nekim problemima kada smo u prostoru ugode, imamo svoja dobra primanja, miran život, kavu knjigu i boli nas briga. Ja želim da ta knjiga onda barem nešto napravi tom mirnom čitatelju. Želim da ga makne iz umrtvljenosti. Da pokrene mozak. Najzahvalnija sam bila onim knjigama koje su me najviše boljele...
Razgovor • 04.06.2019.

Prvi prozak na vrh jezika - predstavljamo program i nagrađene autorice: Marinu Gudelj i Lanu Bojanić

Peti festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 11., 12. i 13. lipnja u Zagrebu i predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica, Kvirin, Treći trg... Kao uvod u Festival donosimo kraće intervjue s dobitnicama nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2018., Marinom Gudelj i Lanom Bojanić.
Vijest • 17.04.2019.

Objavljene nagrade 'Prozak' i 'Na vrh jezika' - dobitnice Marina Gudelj i Lana Bojanić

Žiri nagrada 'Prozak' i 'Na vrh jezika' donio je odluku da je nagradu 'Prozak' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2018. dobila Marina Gudelj iz Splita, dok je nagradu 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti dobila Lana Bojanić iz Zagreba.
Najava • 04.04.2018.

Dobitnica nagrade 'Na vrh jezika' Monika Herceg gostuje u Zagrebu

U utorak i srijedu, 3. i 4. travnja, u Zagrebu gostuje Monika Herceg, dobitnica prošlogodišnje nagrade 'Goran za mlade pjesnike' (nagrađeni rukopis nedavno je oknjižen pod nazivom 'Početne koordinate'), a prošlog joj je tjedna dodijeljena i nagrada 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis zbirke poezije, autora/ica do 35 godina starosti.
Vijest • 18.03.2015.

Dobitnici nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2014. godinu

Nagrade za rukopise autora do 35 godina 'Na vrh jezika' za poeziju i 'Prozak' za prozu, koje organiziraju Algoritam i Zarez, a dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar, dobili su Ružica Aščić i Darko Šeparović.
Najava • 06.11.2013.

Predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika 2.

Predstavljanje knjiga Envera Krivca i Filipa Žganjara, dobitnika Nagrada Prozak i Na vrh jezika, održat će se u srijedu 6. studenoga u caffe baru U dvorištu. Tim povodom će se održati i mala diskusija na temu medija i kulture u kojoj će sudjelovati Koraljka Kirinčić i Zdravko Zima.
Najava • 02.07.2013.

Predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika

U utorak, 2. srpnja na festivalu Park In Zagreb, u Centru mladih Ribnjak, održat će se predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2011. i  2012. godinu. Predstavit će se Enver Krivac i Filip Žganjar, te Marko Gregur i Luka Mavretić. Vode Marko Pogačar i Kruno Lokotar.