Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Na vrh jezika ×

Razgovor • 13.06.2019.

Monika Herceg: Poeziju sam trebala kako bih preživjela onaj dio majčinstva o kojem se kod nas malo govori

Ne razmišljamo često o nekim problemima kada smo u prostoru ugode, imamo svoja dobra primanja, miran život, kavu knjigu i boli nas briga. Ja želim da ta knjiga onda barem nešto napravi tom mirnom čitatelju. Želim da ga makne iz umrtvljenosti. Da pokrene mozak. Najzahvalnija sam bila onim knjigama koje su me najviše boljele...
Razgovor • 04.06.2019.

Prvi prozak na vrh jezika - predstavljamo program i nagrađene autorice: Marinu Gudelj i Lanu Bojanić

Peti festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 11., 12. i 13. lipnja u Zagrebu i predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica, Kvirin, Treći trg... Kao uvod u Festival donosimo kraće intervjue s dobitnicama nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2018., Marinom Gudelj i Lanom Bojanić.
Vijest • 17.04.2019.

Objavljene nagrade 'Prozak' i 'Na vrh jezika' - dobitnice Marina Gudelj i Lana Bojanić

Žiri nagrada 'Prozak' i 'Na vrh jezika' donio je odluku da je nagradu 'Prozak' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2018. dobila Marina Gudelj iz Splita, dok je nagradu 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti dobila Lana Bojanić iz Zagreba.
Najava • 04.04.2018.

Dobitnica nagrade 'Na vrh jezika' Monika Herceg gostuje u Zagrebu

U utorak i srijedu, 3. i 4. travnja, u Zagrebu gostuje Monika Herceg, dobitnica prošlogodišnje nagrade 'Goran za mlade pjesnike' (nagrađeni rukopis nedavno je oknjižen pod nazivom 'Početne koordinate'), a prošlog joj je tjedna dodijeljena i nagrada 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis zbirke poezije, autora/ica do 35 godina starosti.
Vijest • 29.03.2018.

Monika Herceg i Luiza Bouharaoua dobitnice su nagrada 'Na vrh jezika' i 'Prozak' za 2017.

Nagradu 'Prozak' za najbolji prozni rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2017. dobila je Luiza Bouharaoua, a Nagradu 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis zbirke poezije, autora/ica do 35 godina starosti dobila je Monika Herceg.
Najava • 06.11.2013.

Predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika 2.

Predstavljanje knjiga Envera Krivca i Filipa Žganjara, dobitnika Nagrada Prozak i Na vrh jezika, održat će se u srijedu 6. studenoga u caffe baru U dvorištu. Tim povodom će se održati i mala diskusija na temu medija i kulture u kojoj će sudjelovati Koraljka Kirinčić i Zdravko Zima.
Najava • 02.07.2013.

Predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika

U utorak, 2. srpnja na festivalu Park In Zagreb, u Centru mladih Ribnjak, održat će se predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2011. i  2012. godinu. Predstavit će se Enver Krivac i Filip Žganjar, te Marko Gregur i Luka Mavretić. Vode Marko Pogačar i Kruno Lokotar.
Najava • 19.03.2012.

Dodjela nagrada' Prozak' i 'Na vrh jezika'

U ponedjeljak 19. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa (I. kat) u organizaciji Algoritma održat će se dodjela nagrada i predstavljanje knjiga pobjednika natječaja "Prozak“ i "Na vrh jezika“, pjesničko-prozni mini maraton dosadašnjih prisutnih dobitnik/ca, proglašenje i predstavljanje dobitnik/ca Nagrada za godinu 2011.! & retroaktivnu dodjelu nagrada svima koji su ih do sada dobili.