Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: Nenad Bartolčić • 10.04.2017.

Nikola Leskovar i Lucija Butković dobitnici Nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2016.

Nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2016. dobio je Nikola Leskovar iz Varaždina, a Nagradu "Na vrh jezika" za najbolji rukopis zbirke poezije, autora/ica do 35 godina starosti dobila je Lucija Butković iz Zagreba.

Nagrade uključuju objavu knjige sa svim pripadnim pravima kod uglednog nakladnika i Prozak/Na vrh jezika prsten i Diplomu.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na Festivalu "Prvi prozak na vrh jezika" iako festival ove godine, kako ističu organizatori, nije dobio financijsku potporu Ministarstva kulture.
 

Više o Natječaju, Nagradama, kandidatima i aktivnosti dosadašnjih dobitnika/ca možete doznati na FBook stranici Prvi prozak na vrh jezika i na siteu udruge Kultipraktik.
 


Nikola Leskovar rođen je u Mostaru 1983., gdje je živio prvih pet godina. Prva dva razreda osnovne škole završio je u Tuzli, a ostatak u općini Sračinec. Srednju Medicinsku školu završio je u Varaždinu, a studij hrvatskog jezika i književnosti u Rijeci.
Radi kao novinar kulture u županijskom tjedniku Varaždinske vijesti. Predsjednik je književne udruge Katapult, koja se nedavno iz Rijeke preselila u Varaždin.

Objavljivao je u fanzinima i časopisima Sloboda, Zarez, Ulaznica, Književnost uživo, u zbirci Izvan koridora – najbolja kratka priča 2011. Ulomak iz nedovršenog "Romana u nestajanju" uvršten je u pregled novih hrvatskih prozaika "Bez vrata bez kucanja". Dobitnik je 1. nagrade Slavko Kolar za kratku priču – satiru (2015).


Lucija Butković studentica je diplomskog studija filozofije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovala na literarnim natječajima, objavila kratku priču u Zarezu u sklopu natječaja „Prozak“ 2015. Živi u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –