Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.03.2018.

Monika Herceg i Luiza Bouharaoua dobitnice su nagrada 'Na vrh jezika' i 'Prozak' za 2017.

Nagrade Prozak i Na vrh jezika

Nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2017. dobila je Luiza Bouharaoua, a nagradu "Na vrh jezika" za najbolji rukopis zbirke poezije, autora/ica do 35 godina starosti dobila je Monika Herceg.


Nagrada "Prozak" se sastoji od objave zbirke priča ili romana sa svim pripadnim autorskim pravima, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome. Nagrada "Na vrh jezika" se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.
 

Na vrh jezika - Monika Herceg

Monika Herceg

Početne koordinate Herceg Monika

Novi rukopis prošlogodišnje dobitnice Gorana za mlade pjesnike Monike Herceg metaforički razigranim, živim pjesničkim jezikom otvara teme u rasponu od majčinstva i svakodnevnog suživota do posveta poznatim znanstvenicama.

Marko Pogačar


Monika Herceg (Sisak, 1990.) studentica je fizike na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Živi u Zagrebu. Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i na portalima u Hrvatskoj i regiji te na Trećem programu Hrvatskog radija. Osvojila je nagradu Goran za mlade pjesnike, drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju, Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra "Stevan Sremac" 2017. Objavila je zbirku pjesama “Početne koordinate” (SKUD I. G. Kovačića 2017.)
 

Prozak - Luiza Bouharaoua

Luiza Bouharaoua

Luiza Bouharaoua kreira svijet u kojem realnost, često opasna i okrutna,  ima atmosferu i toplinu sna. Uznemiravajuće slike i  zastrašujući događaji ispripovijedani su umirujućim glasom pripovjedačice, što rezultira neuobičajeno finim, a autentičnim kratkim prozama. Priča se često plete oko usputnog detalja, sitnice koja postaje ključanica ili ključ na vratima još neistraženog intimnog i privatnog Mediterana iz ormara.

Olja Savičević Ivančević
 

Luiza Bouharaoua rođena je 1985. u Splitu. Diplomirala je kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu. Radi u Skribonautima. Prevodi i piše. Prevela je roman Rachel Kushner „Bacači plamena“ (Profil, 2017.) Kratke priče objavljivala je u The Split Mindu, Fantomu Slobode i na portalu Kritična masa. Uvrštena je u regionalni zbornik "Izvan koridora - najbolja kratka prica" (VBZ, 2011.) i antologiju hrvatske mlade proze "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.). Finalistica je natječaja Festivala europske kratke priče u 2016. i 2017. godini. Dobitnica je nagrade Ulaznica za kratku priču (3. nagrada).
 

O nagradama i pravilima natječaja

Nagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu organizira Udruga za kreakciju Kultipraktik, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

Natječaji Na vrh jezika, za poeziju, i Prozak, za prozu, su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.

Izbor do deset neobjavljenih pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word-dokumentu (.doc) na adresu navrhjezika(at)gmail.com, a neobjavljenu prozu(e) opsega do pet kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu prozaknatjecaj(at)gmail.com.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –