Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.06.2018.

Četvrti festival 'Prvi prozak na vrh jezika' u Zagrebu
Održava se
04.-08.06.2018.

U Zagrebu će se 4., 7. i 8. lipnja 2018. održati 4. festival "Prvi prozak na vrh jezika" koji okuplja mlade, a već nagrađene autore. Festival je nastao kao izraz potrebe da se formira platforma za predstavljanje, bolje medijsko uočavanje, dalje poticanje na stvaralaštvo i umrežavanje mlađih a već istaknutih domaćih i regionalnih autora.

Festival počinje uvodnim danom, u ponedjeljak 4. lipnja, u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu, kada će se kroz glazbeno-poetski performance predstaviti Zaron, koji ovaj put okuplja Emila Andreisa, Alena Brleka i Luciju Butković, a nastaviti predstavljenjem dobitnice nagrade Goran za mlade pjesnike, Marije Dejanović.

Program se nastavlja u četvrtak 7. lipnja u Caféu u dvorištu s početkom u 19,30 sati kada će se održati dodjela nagrada Na vrh jezika i Prozak za 2017. i predstavljanje dobitnika, Luize Bouharaoue (Prozak) i Monike Herceg (Na vrh jezika).

U nastavku će se održati predstavljanje romana „Tijelo od soli“ Nikole Leskovara, dobitnika Nagrade Prozak 2016. kao i predstavljanje dobitnika nagrade Ulaznica Josipa Razuma i dobitnice književne nagrade za mlade pjesnike "Zdravko Pucak" Sandre Cvitković.

U petak 8. lipnja, s početkom u 19,30 sat održat će se predstavljanje knjiga „Apatridi i ostale čudne ličnosti“ Lidije Deduš i „Smrt i druga istraživanja“ Hrvoja Tuteka, dobitnika Nagrade Trećeg trga koje će predstaviti Dejan Matić. Slijedi predstavljanje zbirke priča „Ples u dvorištu“ Marije Rakić Mimice, dobitnice Nagrade Prozak 2015. i predstavljanje zbirke poezije „Vučji sat“ Lucije Butković, dobitnice Nagrade Na vrh jezika 2016. 

Prvi prozak na vrh jezika

Program Festivala možete vidjeti u privitku, a više informacija o sudionicima potražite na internetskoj stranici Kultipraktika, organizatora Festivala ili na Facebook stranici festivala.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –