Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.10.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska
Održava se
09.-17.11.2021.

Revija malih književnosti festival je koji od 2005. godine predstavlja mlađu generaciju književnica i književnika koji do sad nisu prevođeni i objavljivani u Hrvatskoj, koji dolaze iz zemalja i regija s kojima imamo malo književnih veza, a koji su u svojoj domovini itekako poznati, cijenjeni i nagrađivani.

U 2020. godini fokus festivala bila je suvremena književnost Polarnog kruga i predstavljeni su autori/ice iz nordijskih zemalja, saamskih područja i Kanade koji se bave suvremenim društvenim, kulturnim, ekonomskim i političkim izazovima Polarnog kruga. 

Ove, 2021. godine, Revija malih književnosti vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom. I ovom Revijom Booksa nastavlja istraživati koncept "male književnosti", ovoga puta promatrajući i propitujući vlastitu književnost kao „malu“, stavljajući je u kontekst sa svim dosadašnjim Revijama i zemljama. 

Festival će biti usmjeren na raznovrsne autore/ice, kako one koji se književnošću tek počinju baviti, koji iza sebe imaju objavljenu jednu ili nijednu knjigu, tako i one koji iza sebe imaju književnu karijeru te koji će na festivalu premijerno predstavili nove radove, koji će prvi put biti objavljeni u festivalskoj antologiji.

Na Reviji će se književnim razgovorima i u antologiji predstaviti sljedeći autori i autorice: Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić

U festivalskom dijelu Revije autorice i autori predstavit će se publici na razgovorima i tribinama od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr te Booksinim društvenim mrežama.

Raspored događanja:

Razgovor i čitanje: Espi Tomičić i Enver Krivac
Moderator: Vigor Vukotić

Razgovor i čitanje: Sana Perić i Vida Sever
Moderator: Vigor Vukotić

Razgovor i čitanje: Josip Čekolj i Igor Rajki
Moderator: Tomislav Augustinčić

Razgovor i čitanje: Maja Urban i Lovre Petrić
Moderator: Martin Majcenović

Razgovor i čitanje: Marija Skočibušić i Lara Mitraković
Moderator: Martin Majcenović.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –