Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vida Sever ×

Najava • 09.11.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska

Revija malih književnosti održat će se od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr i Booksinim društvenim mrežama, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na Reviji će se predstaviti Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.
Najava • 23.09.2021.

Počinje deveti KaLibar bestiVal u Varaždinu

Deveti KaLibar bestiVal u Varaždinu donosi svečanu dodjelu Nagrade Post scriptum Vandi Petanjek, premijerno će biti predstavljene zbirka poezije Senke Kapetanović i zbirka priča Mladena Kopjara, a predstavit će se i dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike Vida Sever, Marko Presečki te Nada Gašić i Drago Glamuzina.
Najava • 17.06.2021.

77. Poezija u dvorištu – Goranovke 2021: Evelina Rudan i Vida Sever

Pjesnička tribina Poezija u dvorištu još jednom se održava u gostima, u Čitaonici i Galeriji VN u Ilici 163, u četvrtak 17. lipnja u 20 sati. Gošće su ovogodišnje dobitnice nagrada manifestacije Goranovo proljeće, Evelina Rudan, dobitnica nagrade Ivan Goran i Vida Sever, dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike.
Najava • 04.06.2021.

58. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava po 58. put. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Ivan Goran Kovačić, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom. Između 4. i 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci ugostit će sedam europskih i osamnaest domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Vijest • 15.03.2021.

Nagrada Ivan Goran Kovačić Evelini Rudan, a Goran za mlade pjesnike Vidi Sever

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu. Dodijeljena joj je za zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)' u sklopu 58. Goranovog proljeća. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike je Vida Sever za rukopis 'Suho mjesto'.