Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Igor Rajki ×

Najava • 13.10.2022.

Promocija slikovnice Igora Rajkija 'Ljubavna, ljubavnija, najljubavnija'

Predstavljanje slikovnice 'Ljubavna, ljubavnija, najljubavnija', za koju je tekst napisao Igor Rajki, a ilustracije naslikala Nikolina Žabčić, održat će se u četvrtak 13. listopada u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona. O slikovnici će, uz autore, govoriti Tomislav Brlek, a moći će se pogledati i ilustracije koje će za tu prigodu biti izložene u knjižari-galeriji izdavača.
Najava • 05.11.2021.

Promocija slikovnice 'Snovonoša' Igora Rajkija

Promocija slikovnice Igora Rajkija 'Snovonoša' te promocija animiranog filma ilustratorice slikovnice Nikoline Žabčić, održat će se u Mjesecu hrvatske knjige, u petak 5. studenog u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Razgovoru će se pridružiti Anda Bukvić Pažin.
Najava • 09.11.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska

Revija malih književnosti održat će se od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr i Booksinim društvenim mrežama, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na Reviji će se predstaviti Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.
Najava • 12.03.2020.

Splitska Bookvica : Igor Rajki

Književni program Bookvica ugošćuje višestruko nagrađivanog autora romana, kratkih proza, drama, eseja te knjiga za djecu i mladež Igora Rajkija, kojeg publika i kritika već dugi niz godina prepoznaje i cijeni kao jednog od naših najoriginalnijih i najsamosvojnijih književnika. Autor će publici predstaviti svoj najnoviji roman 'Drhtajništvo'...
Najava • 29.01.2020.

Hena com organizira predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Drhtajništvo'

Kad bi nadljudi postojali, mnogi bi od njih prije ili kasnije osvanuli u književnosti kao glavni junaci. U romanu 'Drhtajništvo' Igora Rajkija nema nadljudi, ali postoji jedan nadjunak, junak nad svim drugim junacima – a to je jezik. Predstavljanje romana održat će se u srijedu, 29. siječnja 2020., u caffe bar/club Botaničar u Zagrebu.
Razgovor • 23.01.2015.

Igor Rajki : Razumjeti osjećaj u kojem nije nužno osjetiti razumijevanje

Pisanje čeka oporaviti čitatelja od zadrtosti želja. Najnježniji mučitelj u kojeg se nikad ne zaljubljujemo, jer zbog njega i znamo praviti razlike, ali ga uvijek volimo, jer isto zbog njega kadri smo za cjelovitost. Obnoviti stvaralačko u čitatelju je davanje prilike i oduzimanje sebičnosti. Talentirati ga za samog sebe ili ga odbiti od sebe ako želi biti netko drugi, ali mu dati puni smještaj u...
Najava • 04.06.2009.

Ribook : 'Ne bih o tome' : Rajki i Beck

U riječkoj knjižari Ribook, u četvrtak, 4. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. O ovom neobičnom romanu koji sadrži elemente parodije, antiutopije, krimića, avangardnog pisma, književne polemike… prozboriti će sami autori uz kritičko-teorijski osvrt Tomislava Brleka. Razgovor moderira Jadranka Pintarić.
Najava • 28.05.2009.

Predstavljanje romana 'Ne bih o tome' Borisa Becka i Igora Rajkija

U četvrtak, 28. svibnja  2009. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24) održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. Uz  autore, o knjizi će govoriti književni kritičar Boris Postnikov, ulomke iz romana čita Nina Violić, voditeljica je Jadranka Pintarić.