Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.02.2015.

Predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Atavizmirenja!'
Održava se
17.02.2015.

Predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Atavizmirenja! (B strana spomen-ploče)', u izdanju Hrvatskog društva pisaca, održat će se u utorak 17. veljače u 17 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7).

Odabrane tekstove čitati će glumice Nina Violić i Jadranka Ðokić.

S autorom će razgovarati pisac i kritičar Srđan Sandić.

"Knjiga Atavizmirenja! (raz;-pro;-za;-na;-iz;-) govor su Igora Rajkija sa svijetom, sa pretpostavljenim, izgubljenim i nadopisanim Subjektima, i sa sobom, dakako. Samo umjetnost ima pravo na još jednu priliku, samo istinitije govorenje, taj skliski i opaki imaginarij, ima tu priliku. Autor daje i traži povjerenje. Još jednu priliku za disanje, prije i poslije, čitanja. Ne igra se na oduzimanje daha. Ne ide se na kazališno zamagljivanje. Karta je izvedba, izvedbenost, život, životarenje.

Njegov tekst je kon-tekst, ne- tekst. Tekst - privilegija koji iznova, usudio bih se reći, iz političkih razloga, ukida ideju lijepo skrojene, linearne naracije. Ona, naime, nikada nije ni imala veze sa životom. Ne smije ni s umjetnošću, jer su te kategorije u ovomu autorstvu jedan na jedan, izjednačene. Usudite se čitati!“

Srđan Sandić, pisac i književni kritičar

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –