Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.11.2021.

Promocija slikovnice 'Snovonoša' Igora Rajkija
Održava se
05.11.2021. u 20h

Promocija slikovnice Igora Rajkija "Snovonoša" (Mala zvona, 2021.) te promocija animiranog filma ilustratorice slikovnice Nikoline Žabčić, održat će se u Mjesecu hrvatske knjige, u petak 5. studenog u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (Krvavi Most 2).

O slikovnici će razgovarati autor Igor Rajki, ilustratorica i animatorica Nikolina Žabčić te Anda Bukvić Pažin, prevoditeljica i književna kritičarka.

Pripovjedač ove priče, koji je oduvijek želio biti (pa je oduvijek i bio) snovonoša, raste iz stranice u stranicu i poprima gotovo kozmičke dimenzije; jer on je taj koji je dostavljao snove žiteljima stare Mezopotamije prije nekoliko tisuća godina – kao i lopovima iz susjedstva prošli tjedan. Nije besprijekoran taj donositelj snova, preopterećen je poslom, pa mu se „događaju zabune”, a ponekad u žurbi donese i neki zaista zastrašujući san. No neki su snovi iz njegove prtljage izvanredni: brojka nula koju je usnio neki pripadnik naroda Maya i recept za prasladoled koji se pojavio u snu jednog kuhara; neki čudnovati znakovi iz kojih će nastati pismo, ali i nježna ljubav jedne mlade djevojke… Za snove ipak, čini se, nije odgovoran snovonoša, nego sami sanjači, koji pak „sanjaju mimo svakog pravila”.

Zbog epidemioloških razloga broj sudionika je ograničen.

Igor Rajki Nikolina Žabčić

Snovonoša

  • Mala zvona 08/2021.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313271

Pripovjedač ove priče, koji je oduvijek želio biti (pa je oduvijek i bio) snovonoša, dostavljao je snove žiteljima stare Mezopotamije prije nekoliko tisuća godina – kao i lopovima iz susjedstva prošli tjedan. Nije besprijekoran taj donositelj snova, preopterećen je poslom, pa mu se 'događaju zabune', a ponekad u žurbi donese i neki zaista zastrašujući san. Maštovit svijet Igora Rajkija u izražajne je slike pretvorila mlada likovna umjetnica Nikolina Žabčić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –