Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.06.2019.

Književne večeri u Donjoj i Gornjoj Vrućici na Pelješcu
Održava se
20.-21.06.2019.

Vrućica - Pelješac, foto: TZ Trpanj

U Vrućici na poluotoku Pelješcu od 20. - 21. lipnja 2019. književnim večerima započinje manifestacija Vrućiško kulturno ljeto 2019. koja se održava već treću godinu, a ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.

U četvrtak, 20. lipnja, s početkom u 20.00 sati, u Donjoj Vrućici, ispred Doma kulture, održat će se književna večer Književnost uživo: pričamo o identitetu, dok je dan poslije, u petak, 21. lipnja, s početkom u 20.30 sati, u Gornjoj Vrućici na rasporedu program pod nazivom Književnim susretom do revitalizacije zaboravljenih mjesta.

Obje programske večeri uključuju gostovanje dvoje autora iz Hrvatske, a to su Igor Rajki i Deni Borozan, te makedonskog autora Igora Angjelkova, koji je ovomjesečni gost međunarodnog programa „Writers in residence“ Udruge KURS iz Splita financiran sredstvima Europske unije. U razgovoru s voditeljicom Patricijom Horvat njih će troje u prvoj večeri podijeliti s publikom svoja razmišljanja o uvijek intrigantnoj temi identiteta, a sljedeće će večeri pobliže predstaviti svoj stvaralački rad. U razgovor će se uključiti i predsjednica Udruge Kurs Maja Vrančić, koja će upoznati publiku s aktivnostima splitskog rezidencijalnog programa za pisce i druge umjetnike.

Organizatori očekuju zanimljivu raspravu u koju će se imati priliku uključiti i posjetitelji, a sve s ciljem oživljavanja kulturnog života i približavanja književnosti stanovnicima ne samo velikih gradova nego i malih otočkih mjesta.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a realizira se u partnerstvu Udruge vrućiški bali iz Donje Vrućice i Udruge KURS iz Splita.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –