Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Revija malih književnosti ×

Razgovor • 30.11.2022.

Sjón : Pjesnici su srce naše kulture

Često sam se u pisanju poigravao vidom i gledanjem. Mislim da je i problematiziranje vida i gledanja u srži književnosti još od najstarijih vremena – Homer je bio slijep, a Odin je bio bog poezije i lijevo je oko mijenjao za poetski dar. Mislim da taj čin postaje simbolom vanjskog i unutarnjeg vida i tako simbolizira poeziju.
Najava • 27.09.2022.

Revija malih književnosti posvećena islandskoj književnosti

Islandski pisac Sjón odabrao je dvanaest autorica i autora, pjesnikinja i pjesnika, koji/e u najboljem svjetlu predstavljaju suvremenu islandsku književnost. Sve njih okupit će antologija islandske književnosti naslova "Svjetlucaju ledene perle", koja uskoro izlazi iz tiska, a njih čak desetero predstavlja se od 27. do 29. rujna, na tribinama i razgovorima u Booksi.
Najava • 09.11.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska

Revija malih književnosti održat će se od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr i Booksinim društvenim mrežama, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na Reviji će se predstaviti Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.
Najava • 28.11.2019.

Revija malilh književnosti – Egipat

Petnaesta po redu Revija malih književnosti održat će se od 28.11. do 5.12. u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a hrvatskoj će publici predstaviti vodeća imena egipatske suvremene književnosti. U sklopu festivala bit će objavljena i antologija suvremene egipatske književnosti nazvana 'Naše trube izazvale su tišinu'.
Najava • 03.12.2018.

Revija malih književnosti: Pobunjena želja (Magreb)

'Pobunjena želja' zajednički je program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala koji će se od 3. do 7. prosinca održati u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku Središnji dio programa književni je festival koji će hrvatskoj čitateljskog publici predstaviti suvremenu književnost Magreba, odnosno Alžira, Maroka, Tunisa i Libije.
Najava • 15.10.2014.

Revija malih književnosti : Albanija

U Booksi će se 15. i 16. listopada održati jubilarna, deseta po redu Revija malih književnosti na kojoj će se predstaviti suvremena albanska književnost. Albansku književnu scenu predstavit će autori koji su afirmirani u svojoj zemlji, a još neobjavljeni u Hrvatskoj: Eljan Tanini, Lisjana Demiraj, Gresa Hasa, Sabina Veizaj, Lindita Komani i Arti Lushi.
Najava • 17.10.2013.

Revija malih književnosti : Makedonija

U Booksi će se 17. i 18. listopada održati Revija malih književnosti na kojoj će se predstaviti petoro mladih književnika i književnica iz Makedonije - Andrea Jankovski, Kalina Maleska, Žarko Kujundžiski, Vladimir Martinovski i Ivan Antonovski. U programu sudjeluju i Kruno Lokotar, Edo Popović, Ivana Simić Bodrožić i Dinko Telećan.
Najava • 04.10.2012.

Započinje osma po redu Revija malih književnosti u Booksi

U četvrtak, 04. listopada, u Booksi s početkom u 19 sati, započinje osma po redu Revija malih književnosti na kojoj će se predstaviti mladi pisci i spisateljice iz Grčke. Prve večeri Revije, predstavit će se Hristos Hrisopulos, Vasiliki Petsa i Kallia Papadaki, a druge večeri Maria Ksiluri, Hristos Asteriu i Ilias Maglinis.