Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Revija malih književnosti ×

Najava • 09.11.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska

Revija malih književnosti održat će se od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr i Booksinim društvenim mrežama, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na Reviji će se predstaviti Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.
Najava • 28.11.2019.

Revija malilh književnosti – Egipat

Petnaesta po redu Revija malih književnosti održat će se od 28.11. do 5.12. u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a hrvatskoj će publici predstaviti vodeća imena egipatske suvremene književnosti. U sklopu festivala bit će objavljena i antologija suvremene egipatske književnosti nazvana 'Naše trube izazvale su tišinu'.
Najava • 03.12.2018.

Revija malih književnosti: Pobunjena želja (Magreb)

'Pobunjena želja' zajednički je program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala koji će se od 3. do 7. prosinca održati u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku Središnji dio programa književni je festival koji će hrvatskoj čitateljskog publici predstaviti suvremenu književnost Magreba, odnosno Alžira, Maroka, Tunisa i Libije.
Najava • 05.12.2017.

Revija malih književnosti : Sjedinjene države Levanta

13. Revija malih književnosti održat će se od 5. do 10. prosinca u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Vukovaru. Domaćoj će se publici predstaviti sedmero levantskih književnica i književnika: Hoda Barakat, Khaled Khalifa, Asmaa Azaizeh, Golan Haji, Maan Abu Taleb, Adania Shibli i Renad Qubbaj.
Najava • 15.12.2016.

12. Revija malih književnosti : Benelux

Ovogodišnja 12. Revija malih književnosti posvećena je autorima iz Belgije, Nizozemske i Luksemburga a predstavit će šestoro autora koji do sad nisu bili poznati hrvatskim čitateljima. Revija malih književnosti održat će se u četvrtak 15. prosinca u zagrebačkom klubu Booksa.
Najava • 04.10.2012.

Započinje osma po redu Revija malih književnosti u Booksi

U četvrtak, 04. listopada, u Booksi s početkom u 19 sati, započinje osma po redu Revija malih književnosti na kojoj će se predstaviti mladi pisci i spisateljice iz Grčke. Prve večeri Revije, predstavit će se Hristos Hrisopulos, Vasiliki Petsa i Kallia Papadaki, a druge večeri Maria Ksiluri, Hristos Asteriu i Ilias Maglinis.
Najava • 01.10.2010.

Revija malih književnosti predstavlja književnu scenu Rumunjske

U petak 1. listopada 2010. u 20 sati, u Booksi u Zagrebu započinje 6. po redu "Revija malih književnosti", na kojoj će se se predstaviti književna scena Rumunjske. Prema izboru književne kritičarke Carmen Muºat zagrebačkoj će se publici predstaviti devetero rumunjskih pisaca mlađe generacije.
Vijest • 09.10.2009.

Revija malih književnosti u Molekuli u Rijeci

Udruga Katapult iz Rijeke ove subote, 10. listopada 2009. s početkom u 20 sati u Molekuli ugošćuje peti po redu književni festival pod nazivom Revija malih književnosti. U sklopu Revije, riječkoj će se publici predstaviti srpski pisci i pjesnikinja: Dragana Mladenović, Oto Oltvanji i Srđan Papić. Njih će osobno predstaviti novinar, kolumnist i kritičar Teofil Pančić.