Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Lovrenčić ×

Najava • 14.11.2014.

Okrugli stol na temu Ivana Brlić Mažuranić ili 'mišolovka' bajke

Okrugli stol na temu Ivana Brlić Mažuranić ili 'mišolovka' bajke održava se u sklopu programa Kap priče na dlanu: Ususret Bologni iz Zagreba, u petak 14. studenoga u Talijanskom Institutu za kulturu u Zagrebu. Sudjelovat će Dubravka Zima i Sanja Lovrenčić. Voditeljica okruglog stola je Nataša Govedić.
Tema • 16.06.2012.

Riječ nakladnika o prijevodu 'Izabranih pjesama' Marine Cvjetajeve

Nije mi namjera polemizirati s gospođom Melitom Jurkotom - jer ne znam ruski. Eventualni odgovor prepuštam prevodiocu. No makar bila u potpunosti u pravu, ipak mi se čini nekako nevjerojatnim da u cijeloj knjizi nema nijedne jedine dobre stranice ni primjera uspješne invencije. Pa čak i ako je tako, jezik gospođe Jurkote smatram pomalo neprimjerenim - pozivati na „malu lomaču" u današnje vrijeme, u...
Vijest • 03.03.2011.

Poznati dobitnici nagrada i pohvala 'Grigor Vitez' za 2010. godinu

Poznati su dobitnici nagrada i pohvala Grigor Vitez za tekst i ilustraciju u knjigama za djecu u 2010. godini. Ova naša najstarija nagrada za dječju književnost ove se godine dodjeljivala po četrdeset i treći put, a dodjeljuje se književnicima i likovnim umjetnicima koji žive i djeluju na tlu Hrvatske, za njihova autorska dostignuća u knjigama za djecu. 
Najava • 10.06.2009.

Predstavljanje knjiga 'Grasmerski dnevnik' i 'Životi trubadura'

U srijedu, 10. lipnja 2009., u 19 h, u  Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se predstavljanje dviju knjiga, izdanja umjetničke organizacije "Autorska kuća", objavljenih u biblioteci Mala zvona. Riječ je o knjigama: "Grasmerski dnevnik" autorice Dorothy Wordsworth te "Životi trubadura" Sanje Lovrenčić, a predstavit će ih Darija Žilić i Sanja Lovrenčić.
Najava • 03.06.2009.

DHK Tribina : Tko su danas angažirani intelektualci?

Društvo hrvatskih književnika organizira Tribinu s temom 'Tko su danas angažirani intelektualci?'. O toj i drugim srodnim temama, u srijedu, 3. lipnja 2009. s početkom u 19 sati, u prostorijama društva, razgovarat će redateljica Nora Krstulović i književnici Sanja Lovrenčić i Davor Velnić. Voditelj Tribine DHK je Hrvoje Kovačević.
Najava • 14.12.2007.

Predstavljanje knjige 'Priče o godišnjim dobima'

Svečano predstavljanje knjige "Priče o godišnjim dobima" Sanje Lovrenčić u izdanju Algoritma, održati će se u petak, 14. prosinca 2007. u 12 sati u Centru mladih "RIBNJAK", u Zagrebu. Dramatizaciju ulomka izvesti će članovi dramske skupine "Leptiri" centra mladih "Ribnjak".
Najava • 09.11.2007.

Predstavljanje Algoritmovih autora na Interliberu

Na Algoritmovom štandu na Interliberu u paviljonu 5, štand 4c, u petak i subotu organizirano je druženje autora s publikom i potpisivanje knjiga. Publici će se predstaviti Algoritmovi autori: Svjetlan Junaković, Sanja Lovrenčić, Nada Gašić i Igor Kokoruš Lebovski, te novi autori, debitanti biblioteke 'KaLibar': Ivan Vidić, Marijana Ogresta, Zdenko Mesarić i Zoran Tomić.
Najava • 26.10.2007.

Listopadsko 'Zagrijavanje'

Pao je prvi snijeg, u Begovom Razdolju doduše, al u Zagrebu nam se valja zagrijati! Zato nam slijedi listopadsko 'Zagrijavanje' koje će se dogoditi u petak, 26.10. 2007. u 19:30 sati u dobro nam znanoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. A nastupaju više nego jake književne snage: Nenad Stipanić, Branislav Oblučar, Dalibor Šimpraga i Sanja Lovrenčić.